BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a kınama! Rodos Başkonsolosluğu çalışanının tutuklanması

Dışişleri Bakanlığı, "Rodos Başkonsolosluğu'muzda görevli Sebahattin Bayram’ın, Yunan makamlarınca gemi fotoğrafları çekilmesine yönelik casusluk iddialarıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasını kınıyoruz" açıklaması yaptı.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Rodos Başkonsolosluğu'nda görevli sözleşmeli sekreter Sebahattin Bayram’ın, Yunan makamlarınca gemi fotoğrafları çekilmesine yönelik casusluk iddialarıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasına ilişkin dikkat çeken bir açıklama yayımlandı.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Rodos Başkonsolosluğu'muzda görevli Sözleşmeli Sekreter Sebahattin Bayram’ın, Yunan makamlarınca gemi fotoğrafları çekilmesine yönelik casusluk iddialarıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasını kınıyoruz.

Yunan vatandaşı personelimizin tutuklanmasına giden süreçte Yunanistan tarafından, Konsolosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesi hükümleri ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde yer alan özgürlük ve güvenlik hakkı ile özel ve aile hayatına saygı hakkı ihlal edilmiştir.

Yunan medyası tarafından olaya ilişkin yapılan ve suçsuzluk karinesi ihlal edilerek adıgeçen personelimiz ve ailesi ile Yunanistan’daki temsilciliklerimizi ve çalışanlarını hedef haline getiren yayınlar da kaygıyla karşılanmaktadır.

Türkiye ile ilişkilerde gerginliği arttırmak isteyen çevrelerce kurgulandığı düşünülen soruşturma hakkında Yunan makamları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş olup, personelimizin haklarının korunması yönünde gerekli adımlar atılacaktır.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ünlü anketçilerden kritik açıklamalar! Türkiye 2021'de erken seçime gider mi?
Foto Galeri Ünlü anketçilerden kritik açıklamalar! Türkiye 2021'de erken seçime gider mi? Galeriye Gözat