BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.397,82
HABER /  POLİTİKA

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’den Türkiye’ye sığınmacı akını iddialarını yalanladı

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, deprem nedeniyle Suriye’den Türkiye’ye sığınmacı akını yaşandığı iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Abone ol

Çavuşoğlu, Libya Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş ile Bakanlıkta yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sınır kapılarının açılmasıyla Suriye'den Türkiye'ye yoğun mülteci akını olduğu iddialarına ilişkin bir soruya Çavuşoğlu, "Gerçekten içinden geçtiğimiz şu zor günlerde, dayanışmaya ve işbirliğine en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, enerjimizi böyle sosyal medyada ve değişik mecralarda dolaştırılan dezenformasyona cevap vermeye harcadığımız için de çok üzgünüz." ifadesini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, "PKK’nın, YPG’nin kontrol ettiği yerlerde kapı açılması söz konusu değildir. Ayrıca 'yoğun bir şekilde Türkiye’ye, Suriye'ye mülteci geliyor, akın var' bilgisi de doğru değildir. Bunları yayan insanlara bakıyoruz, normalde ciddiye almamız gereken insanlar, öyle düşündüğümüz insanlar. Bilgi almak istiyorlarsa bize sorsunlar. Biz gerekli bilgileri veririz." diye konuştu.