BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,78
ALTIN 2.409,24
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Dinamo Kiev Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda? Muhtemel 11'ler

Süper Lig'de liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu 6. ve son maçında deplasmanda Dinamo Kiev'i mağlup ederek grupları lider tamamlamak istiyor. Kritik mücadele öncesi futbolseverler Dinamo Kiev Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda? sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki Dinamo Kiev Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda? İşte zorlu mücadele öncesi derlediğimiz tüm bilgiler haberimizde...

Abone ol

UEFA Avrupa Ligi B Grubu son maçlar öncesi 11 puanla Rennes'in +1 averaj önünde liderlik koltuğunda bulanan temsilcimiz Fenerbahçe bugün deplasmanda Dinamo Kiev'e konuk oluyor.  Sarı Lacivertliler, Kiev'i mağlup ederse, Rennes- AEK Larnaca karşılaşmasının sonucuna göre son 16'ya direkt lider olarak katılabilecek. 

Dinamo Kiev-Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Polonya'nın Krakow kentindeki Cracovia Stadı'nda bu akşam oynanacak Dinamo Kiev-Fenerbahçe maçını Hırvat hakem Duje Strukan yönetecek. TSİ 23.00'te başlayacak ve Exxen'den naklen yayınlanacak karşılaşmanın canlı skor takibi ile tüm detayları haberimizde olacak.

Dinamo Kiev-Fenerbahçe muhtemel 11'ler:
Dinamo Kiev: Bushchan, Tymchyk, Zabarnyi, Popov, Vivcharenko, Garmash, Sydorchuk, Tsygankov, Buyalsky, Kabaiev, Vanat

Fenerbahçe: Altay, Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Szalai, Alioski, Arao, İsmail, Lincoln, İrfan Can, Batshuayi (Emre Mor), Valencia

Fenerbahçe gruptan nasıl lider çıkar?
Fenerbahçe ile Rennes arasındaki ikili averajda eşitlik var. Her iki mücadele de beraberlikle sonuçlandı. Bu nedenle, her iki takım da maçlarını kazanır ve puan eşitliği oluşursa, genel averaja bakılacak. Te msilcimiz şu anda 4 averajda, Rennes ise 3... Averaj da eşit olması halinde atılan gole bakılacak. Fenerbahçe şimdilik bu konuda da önde. Örneğin bu akşam Fenerbahçe 1-0, Rennes ise 2-0 kazanırsa tüm alanlarda eşitlik söz konusu olacak. Bu durumda UEFA denkliği bozmak için sırasıyla deplasmanda atılan gole (Fenerbahçe 4 attı ama bu akşam deplasmanda. Rennes 6 gol attı ama son maç evinde), alınan galibiyet sayısına (eşit), deplasmanda alınan galibiyet sayısına (Fenerbahçe kazanırsa eşit olacak), disiplin puanına bakıyor. Son çare olarak ise UEFA kat sayısı devreye giriyor. İş son seçeneğe kalırsa, Fransa’nın ülke puanı bizden yüksek olduğu için Rennes lider olacak.

6 oyuncu gitmedi
Sarı-Lacivertliler, son idmanın ardından saat 16.00’da özel bir uçakla Polonya’ya gitti. Fenerbahçe’de sakatlar kervanına katılan son isim yedek kaleci İrfan Can Eğribayat oldu. 24 yaşındaki file bekçisi, kadroya alınmadı. İrfan’ın yanı sıra sakatlıkları devam eden Luan, Gustavo, Mert Hakan ve Rossi ile UEFA kadrosunda yer almayan Serdar Dursun da İstanbul’da kaldı.

 Fenerbahçe'nin kamp kadrosu belli oldu
Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev maçı kamp kadrosunda şu isimler yer aldı: "Altay, Ertuğrul, Furkan, Osayı, Szalai, Serdar Aziz, Yiğit Efe, Yusuf, Alioski, Ferdi, Arao, İsmail, Zajc, Crespo, Emre Mor, Lincoln, İrfan Can, Arda Güler, King, Valencia, Pedro, Batshuayi.

94. galibiyet için sahada
Sarı-Lacivertliler, bu akşam Avrupa Kupaları’nda 252. kez ülkemizi temsil edecek. Daha önce 93 defa sahadan galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, Dinamo Kiev karşısına 94. zaferi için çıkacak. Temsilcimizin ayrıca Avrupa’da 55 beraberliği ve 103 yenilgisi bulunuyor. Kanarya, 251 maçta fileleri toplam 323 kez havalandırırken, kalesinde 365 gol gördü.

Lincoln ceza sınırında
Fenerbahçe’de cezalı bir oyuncu bulunmuyor. Ancak AEK Larnaka ile oynanan her iki karşılaşmada da kart gören Lincoln ceza sınırında. Sambacı, bugün görev yapıp sarı kart görürse, Sarı- Lacivertliler’in bir sonraki Avrupa müsabakasında (Lider olursa son 16 turu, ikinci olursa Play-Off turu) takımını yalnız bırakacak.

Lucescu, Fenerbahçe mücadelesine büyük önem veriyor
Dinamo Kiev, B Grubu’nda 1. torbadan girmişti. Ancak ilk 4 maçta sıfır çeken Ukrayna ekibi, AEK Larnaka deplasmanında ilk puanını berabere kalarak aldı. Buna rağmen grubu sonuncu bitirmekten kurtulamadı. Ancak Mircea Lucescu, bu akşamki Fenerbahçe mücadelesine büyük önem veriyor. Luce, bu sezon Sarı-Lacivertliler ile oynadığı 3 maçtan sonra da polemik yaratan açıklamalar yaptı. Tecrübeli çalıştırıcı, 2-1 kaybettikleri Kadıköy’deki mücadeleden sonra Fenerbahçe’nin sert futbolundan yakınarak, “Maç boğa güreşi gibiydi. Fenerbahçeli oyuncular ilk dakikalarda kendilerini yere atıyorlardı. Sonra da agresif davranmaya başladılar. Sharapenko ve Bushchan ameliyat olacaklar” demişti. Lucescu, son yaptığı açıklamada ise Fenerbahçe karşısında, grubun en kaliteli takımı olduklarını göstereceklerini öne sürdü.

6 eksikleri var
Lucescu, kötü gidişat sonrası son dönemde genç oyunculara daha çok şans verdi. Ancak bu akşam deneyimli oyuncularıyla sahada olması bekleniyor. Fenerbahçe maçında sakatlandıktan sonra bir daha kaleyi koruyamayan kaleci Bushchan, ligdeki son H.K.Rih mücadelesinde kadroya girmişti. Milli file bekçisinin bu akşam eldivenleri giyme ihtimali yüksek. Ancak yedek kaleci Boyko’nun yanı sıra sol bek Dubinchak, orta saha oyuncusu Shaparenko ve forvet Supryaga oynayamayacak. Bu sezonki tek yabancı transfer Lonwijk ile forvet Kulach ise UEFA kadrosunda yer almadığı için görev yapamayacak.

Rennes fark için oynayacak
Fransız ekibi için Fenerbahçe karşısında 3-0 öne geçip sahadan 3-3 beraberlikle ayrılmak şok etkisi yaratmıştı. Büyük bir avantajı tepen Kırmızı- Siyahlılar, gruptaki son maçını taraftarı önünde AEK Larnaka karşısında oynayacak. Rennes, sadece kazanmak için değil, averaj üstünlüğünü eline geçirmek adına farklı galibiyet için sahaya çıkacak.