BIST 9.768
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.438,00
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Devlet Bahçeli'yi kızdıracak 'ışık hesabı'

Ak Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Twitter'da MHP lideri Devlet Bahçeli'nin iktidar hesaplarıyla dalga geçti.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Twitter'daki hesabında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'iktidar hesapları'nı ti'ye aldı. Kılıç, Twitter'dan Devlet Bahçeli'ye 'ışık' hesabı önerisinde bulundu.

2009 yılında MHP'nin 40'ncı yılı dolayısıyla yaptığı hesap hem siyaseti renklendirdi hem de gelecek kuşaklara aktarılacak siyasi latife olarak tarihe geçti. Bahçeli, benzer bir hesabı da seçmen bulmak için yaptı. Tüm MHP'lilerden ilkolkuldan, ortaokuldan ve askerden ve mahalleden başlayarak yakınlarından, tek başına iktidar olmak için 24 oy istedi.

Bahçelinin iktidar hesapları siyasi mizaha da konu oldu. MHP Lideri, rakibi olan partilerin de diline düştü.

KILIÇ'IN 9 IŞIK HESABI

Yüksek Seçim Kurulu'nda dün siyasal partilerin oy pusulasındaki sıralması belirledi. Oy pusulasında Ak Parti 1. sıraya, CHP 4. sıraya ve MHP 12. sıraya yerleşti. Sıralamayla sloganlar ve yakıştırmalar da birbirini izledi.

Ak Parti için 'her yerde, her sıralamada 1. parti' yakıştırması yapıldı, CHP için 'dört dörtlük parti' ve MHP için de '12'den vuracak' benzetmeleriyle slogan vari yakıştırmalar ortaya çıktı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç ise bu sabah Twitter'da genel seçimlerin 12 Haziran'da olması ve oy pusulasında MHP'nin 12. sırada yer almasını, Devlet Bahçeli'nin iktidar hesabına gönderme yaparak ti'ye aldı. 12'lerden yola çıkan Kılıç, 9 Işık'a ulaştı ve 'Biri DB'ye haber versin' yazdı. Kılıç'ın orjinal mesajı şöyle:

"Seçimler "12" Haziran'da, MHP pusulanın "12"nci sırasında. 12 kere 12=144! 1+4+4="9" ışık. Biri DB'ye haber versin! :))"