BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.425,53
HABER /  GÜNCEL

14 yaşındaki komşu kızına tecavüz etti

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, komşusunun 14 yaşındaki kızına tecavüz ederek hamile bıraktığı ileri sürülen 22 yaşındaki genç tutuklandı

Abone ol

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, komşusunun 14 yaşındaki kızına tecavüz ederek hamile bıraktığı ileri sürülen 22 yaşındaki genç tutuklandı. Tecavüz olayı, hamile kalan genç kızın annesi tarafından hastaneye götürülmesiyle ortaya çıktı.

İki gün önce Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne muayeneye getirilen G.E.'nin hamile olduğu belirlendi. Yaşının küçük olması nedeniyle doktorlar durumu polise bildirdi. Gebze Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ndeki görevli ekipler, G.E.'nin 6 aylık hamile olduğu belirlenince genç kızın ve annesi K.N.E.'nin ifadesini aldı. G.E.'ye aynı mahallede oturan Y.D.'nin tecavüz ettiği belirlendi. Genç kızın daha önce durumu annesine anlattığı, annesinin ise korktukları için olayı kimseye anlatmadığını söylediği öğrenildi.

Tecavüz şüphelisi Y.D. de alınan ifadesinde olayı doğrularken, genç kız ile onların evinde ilişkiye girdiğini söyledi. Adliyeye sevk edilen Y.D. tutuklandı.

İŞÇİNİN KATİLİ EN YAKINI ÇIKTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Arnavutköy'deki ormanlık alanda cesedi bulunan tekstil işçisinin öldürülmesine ilişkin, eşinin de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Arnavutköy'deki ormanlık arazide, başından tabancayla vurulmuş ve bacakları kesilmiş halde ölü bulunan kişinin Ahmet Tüccar olduğu tespit edildi.Olayla ilgili çalışmayı sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, eşi T.T'nin, Ahmet Tüccar'ın kaybolduğu 11 Ocak tarihinden 5 gün sonra kayıp müracaatı yaptığını belirledi.

Ahmet Tüccar'ın cep telefonu dökümlerini inceleyen polis, son görüşmeyi 11 Ocak akşamı komşusu F.D ile yaptığını, bu görüşmenin ardından telefonun bir daha kullanılmadığını tespit etti.

Polis, cinayete ilişkin, T.T. ile sevgilisi olduğu öne sürülen F.D'nin de aralarında bulunduğu 12 kişiyi gözaltına aldı.

Deniz polisi, cinayetin ardından denize atıldığı belirtilen tabancanın bulunması için çalışma başlattı. 

CESET ARARKEN BAŞKA CESET BULDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN..

[PAGE]

Deniz polisi, Haliç Köprüsü'nden atlayarak intihar ettiği düşünülen bir kişinin cesedini ararken, başka bir ceset buldu.

Alınan bilgiye göre, Alibeyköy'de taksicilik yapan Ali Demir, tartışma sonrası kendisini terk eden eşiyle barışmak amacıyla bir televizyon programına başvurdu. Bir hafta içinde üç kez bu programa çıkmasına rağmen eşini ikna edemeyen Demir, önceki gün oğluna intihar notu bırakarak evden ayrıldı.

Ali Demir'in oğlunun ihbarıyla harekete geçen polis, Demir'in aracını Haliç Köprüsü üzerinde terk edilmiş buldu. Görgü tanıklarının bir kişinin denize atladığını söylemesi üzerine, deniz polisine haber verildi.

Deniz Limanı Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği dalgıç ekiplerince iki gündür sürdürülen aramalarda, Haliç Köprüsü'nden atladığı düşünülen Ali Demir'in cesedine rastlanmadı. Bugün yürütülen yaklaşık 3 saatlik arama çalışmasında, Kasımpaşa açıklarında bir başkasına ait ceset bulundu. Üzerinden Rafet Agez adına düzenlenmiş kimlik çıkan ceset, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Deniz polisinin, taksici Ali Demir ile ilgili başlattığı arama çalışmasını sonlandırdığı öğrenildi. 

KIZINA SON KEZ DOKUNDU VE...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Kayseri'de 8. kattan atlayarak intihar eden lise 2. sınıf öğrencisi kızının cesedine son bir kez dokunmak isteyen annenin feryatları yürekleri dağladı

Talas ilçesinde Mevlana Mahallesi'nde oturan lise ikinci öğrencisi Betül Ekerbiçer, dün saat 07.30'da kendisini 8. kattaki evlerinin penceresinden boşluğa bıraktı. Kızının okuluna gitmek üzere hazırlanırken odasından uzun süre çıkmadığını farkeden anne Emel Ekerbiçer, oda kapısının kilitli olduğunu görünce Trafik Denetleme Şubesi'nde görevli polis memuru eşi Hasan Hüseyin Ekerbiçer'e haber verdi.

OKUL ÜNİFORMASINI GİYDİ

Kapıyı zorlayıp içeri giren baba kızının odada olmadığını ve pencerenin açık olduğunu gördü. Hemen aşağıya koşan anne ve baba, kızlarının okul üniformalı cesediyle karşılaştı. Sinir kırizleri geçiren Emel Ekerbiçer, kızına sarılmak isterken gözyaşlarına boğuldu.

İnternet görüşmesi mi?
Bina sakinleri Ekerbiçer ailesinin 3 ay önce siteye taşındığını söyledi. Genç kızın cesedi ERÜ Tıp Fakültesi Fevher Nesibe Hastanesi morguna kaldırılırken, fenalık geçiren anneye olay yerine gelen sağlık ekibi müdahalede bulundu. Betül Ekerbiçer'in internette yaptığı bir görüşmeyi gören yakınlarının anne ve babasına anlatacağı korkusuyla intihar ettiği ileri sürüldü.

RAFTİNG ONUN SONU OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Türkiye’ye tatil için gelen İranlı kadın turist Arezoo Remozi Fathi (32) Antalya Köprülü Kanyonda rafting yaparken suya düşerek boğuldu. Arkadaşları ile bindiği botun devrilmesi sonucu düştüğü nehirden cansız bedeni çıkan Fathi’nin arkadaşı, “Güvenlik önlemi alınmamıştı” diyerek, tur şirketini suçladı. Adli işlemlerin tamamlanmasının ardından Fathi’nin cenazesi ülkesine gönderildi. Fathi’den geriye ise rafting öncesinde kendisinin çektiği video görüntüleri ve fotoğrafları kaldı.

Türkiye’ye 8 kişilik bir arkadaş grubu ile gelen İranlı kadın turist Arezoo Remozi Fathi, son yıllarda İranlı turistlerin büyük ilgi duyduğu rafting için arkadaşları ile birlikte Köprülü Kanyon’a gitti. Can yeleklerini giyen turist grubu hazırlıklarını yaptıktan sonra kendilerini bekleyen bota bindi. Nehirde bir süre ilerleyen grup, beklemediği bir kaza ile karşılaştı.
İddiaya göre, Beş Konak mevkiinde, debisi yüksek nehrin azgın sularında ilerleyen bot alabora oldu. İçinde bulunan İranlı turistler suya gömüldü. Turistlerden bazıları yüzerek çıkarken bazıları da metrelerce suda sürüklendi. Nehirden kendi imkanları ile çıkan Fathi’nin arkadaşı Changiz Nujafikia, “Yaklaşık bir kilometre sürüklenmiştim. Kaza yerine bakmaya gittiğimde Fathi’nin hayatını kaybettiğini öğrendim." dedi

Rafting için gerekli güvenlik koşullarının sağlanmadığını iddia eden Nujafikia, “Suyun yoğunluğu fazlaydı. Cankurtaran yoktu. Ambulans yoktu. Mevsim rafting için uygun değildi.” diyerek kendilerini bu sporu yapmaya götüren tur şirketini suçladı.
Türkiye’ye güzel bir tatil yapmak için gelen genç kadının cenazesi resmi işlemlerin tamamlanmasından sonra uçakla ülkesine gönderildi.

SON GÖRÜNTÜLERİNİ ÇEKTİ
Bu arada genç kadından geriye, hayatını kaybettiği kazadan dakikalar önce çekilmiş görüntüleri ve fotoğrafları kaldı. Neşe içinde eğlenen arkadaşlarını kameraya kaydeden Fathi, kendisini de çekmeyi ihmal etmiyor. Kazadan birkaç dakika önce çekilen fotoğrafta Fathi ve diğer arkadaşları rafting yaparken görülüyor.

DOKTORLU FUHUŞ ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Diyarbakır polisi, aralarında doktorların da bulunduğu Güneydoğu’da kadınları evlilik vaadiyle kandırarak fuhşa sürükleyen çeteyi çökertti. Çete üyelerinin Hatay’da ‘Seninle evleneceğim’ diyerek Diyarbakır’a getirdiği bir kadına zorla fuhuş yaptırdığı ortaya çıktı.

Operasyonlarda 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt adına eylem ve faaliyette bulunmak, örgüt faaliyetleri kapsamında fuhuş için yer temini ve aracılık etmek, zorla fuhuş yaptırmak, tehdit ve evlilik vaadi ile dolandırıcılık' yapmaktan yakalanan 16 kişi adliyeye sevk edildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 30'u Diyarbakır’da, 1'i Şırnak'ın Silopi ilçesinde olmak üzere 31 farklı adreste fuhuş operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonda 16 kişi yakalandı. Bu olaylarda mağdur olan 11 kadın koruma altına alındı.         

Fuhuş çetesinin tehdit ve şantaj yoluyla zorla fuhuş yaptırdığı ve bazı vatandaşları 'Seni genç kızlarla evlendireceğiz' vaadinde bulunarak parasını dolandırdıkları ortaya çıktı.

SAĞLAM: ÇOCUKLARINIZIN ARKADAŞLARINI TANIYIN

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, asayişten sorumlu müdür yardımcısı İlhan Kara ve Asayiş Şube Müdürü Emin Tığlı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında operasyon hakkında bilgi verdi.

Emniyet müdürü Sağlam, ailelerin çocuklarını kötü yollara düşmemeleri için kontrol altında tutmaları gerektiğini söyledi. Sağlam, “Burada ailelere büyük görev düşüyor. Aileler çocuklarını kontrol etmelidirler. Arkadaşlarının kim olduklarını iyi bilmelidirler. Belki de gençlerimiz de bu fuhuş çetesinde olanların arkadaşlarıdır. Bu yüzden çocuklarımızı kontrol altında tutmalıyız.” diye konuştu.

Sağlam, Diyarbakır’da çökerttikleri çetenin tehditle kadınlara fuhuş yaptırdığını belirterek, örgüte yönelik daha önce yaptıkları operasyonlarda çete liderini yakaladıklarını söyledi. Sağlam, çete liderinin ‘zorla fuhuş yaptırmak ve tehdit’ suçlarından cezaevinde tutuklu olduğunu hatırlattı.

Yakalanan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet fişek, 15 adet cep telefonu ele geçirildi. Zanlıların emniyette yapılan sorgulamalarının ardından 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt adına eylem ve faaliyette bulunmak, örgüt faaliyetleri kapsamında fuhuş için yer temini ve aracılık etmek, zorla fuhuş yaptırmak, tehdit ve evlilik vaadi ile dolandırıcılık' yapmak suçlarından aralarında kadınların da bulunduğu 16 kişi adli makamlara sevk edildi.