BIST 9.684
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.428,32
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Esra Kaptan'ı konuşuyor

Türkiye, gelen teklif üzerine tatilini yarıda kesip, Ankara Feribotu ile Libya'dan yaralı getiren kadın kaptan Esra Konak'ı konuşuyor.

Abone ol

Türkiye  Libyalı yaralıları getirmesi için aldığı teklifi tereddütsüz kabul ederek Ankara Feribotu'nun dümene geçti ve mavi denizlere "Vira Bismillah" diyen Esra Kaptan'ı konuşuyor.

Libya'dan yaralı getiren Ankara Feribotu'nda gönüllü 3. kaptan olarak görev alan Esra Konak, "Feribotta kaptanlık yapmamı teklif ettiler, düşünmeden tatilimi kesip görevi kabul ettim" dedi.

Yük gemilerinde kaptanlık yapan ve yaklaşık 2 yıldır 19 ülkeye sefer gerçekleştiren 25 yaşındaki Esra Konak, tatilini yarıda keserek Libya'ya insani yardım götüren Ankara Feribotu'nda gönüllü olarak görev aldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünden 2009 yılında mezun olan Esra Konak, yük gemilerinde çalışmaya başladı. Yaklaşık 2 yıldır yük gemilerinde 4. ve 3. kaptanlık yapan Esra Konak 19 ülkeye gitti. İnsani yardım götürdüğü Libya'dan yaralı ve refakatçilerle Çeşme'ye dönen Ankara Feribotu'nun 3. kaptanı olan Esra Konak, yolculuk macerasını şöyle anlattı.

"ARADILAR SEVEREK SEVEREK KABUL ETTİM"

''Yıllık iznimde Antalya'da tatil yaparken beni aradılar ve Libya'ya insani yardım götürecek Ankara Feribotu'nda kaptanlık yapmamı teklif ettiler. Hiç tereddütsüz kabul edip, tatilimi yarıda bırakarak Çeşme'ye geldim. Feribotun 3. kaptanlığını yaparak Libya'ya gittim. Irkı, dili, dini ne olursa olsun insanlara yardım elinin uzatılması gerektiğini düşünüyorum. Savaşta yaralananların, çatışma bölgesinden alınıp güvenli bir ülke olan Türkiye'ye getirilmesine katkım olduğu için çok mutluyum.''

Isparta'da doğduğunu, Antalya'da büyüdüğünü anlatan Konak, çocukluğunun ''denizle iç içe ve barışık'' geçtiğini belirtti. Esra Konak, "Denize tutkum çocuk yaşlarda vardı. Antalya'da 8 yaşındayken, büyüklerin bile korktuğu falezlerden denize girerdim" dedi.

"ANNEM KAPTAN OLMAMI İSTEMEZDİ"

Esra Kaptan, "Annem kızardı ama vazgeçmezdim. Denizle iç içe ve barışık büyüdüm. Çocukluğumda denizle ilgili bir mesleği seçmeyi kafama koymuştum. Üniversite sınavında İTÜ Denizcilik Fakültesini tek tercih olarak yazıp kazandım. Amacım birinci kaptanlığa kadar yükselmek" diyor.