BIST 9.557
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.490,04
HABER /  POLİTİKA

İmamları bu kez twitter'dan eleştirdi!

BDP lideri Demirtaş JİTEM elemanlarına benzettiği 'imamların arkasında saf tutmayın' çağrısını Twitter'dan savundu.

Abone ol

BDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cuma namazlarının meydanlarda kılınmasına yönelik çağrısını sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan da savundu.

Demirtaş, hükümetin Milli Güvenlik Kurulu'nda bir karar alarak terörle mücadele amacıyla Güneydoğu'ya imam gönderilmesinin planlandığını belirterek, şöyle dedi:

"Ben de diyorum ki, imamın ve dinin terörle mücadele gibi bir görevi olamaz. Devletin bu misyonla gönderdigi imamlar, AKP, cemaat ve tek millet propagandası yapıyor. Bu nedenlerle, amacı ibadet olmayan,siyasi bir görev verilmiş imamların arkasında saf tutulmasın diyorum. Geçmişte JİTEM'e, özel time, koruculara da aynı görevler verildi. İmamlara bu görevi verirseniz 'amaç acısından' bunlardan hiç bir farkı kalmaz.

Dini kullanmaya çalışan, imamları ve camiyi terörle mücadelenin bir aracı haline getirmeye gayret eden MGK'dır, hükümettir. Durum budur. Bu arada, gerçekten eleştiri ve öneri içeren bütün yorumlara cevap vermeye çalışıyorum. Yetişemediklerimden özür diliyorum. Sırf hakaret etme niyetiyle mesaj yazıp zahmete katlanan arkadaşlar benden aynı zahmeti beklemesin tabi ki."