BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.425,76
HABER /  GÜNCEL

Saldırganın asıl amacı farklıymış!

Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü 37 yaşındaki Naci Şahin, bu sabah odasında uğradığı silahlı saldırıya uğradı. Müdür Şahin'in saldırı sonrası hayatını kaybetti

Abone ol
Sosyal Güvenlik Kurumu Muğla İl Müdürü Naci Şahin, bu sabah makamında 'SGK İl Müdürleri Aylık Toplantısı' sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Balıkesir İl Müdürü odadan kaçmayı başardı. 4 il müdürü uzun süre rehin tutuldu. Saldırgan elinde silahıyla kurumun penceresinden polisle pazarlık yaptı. Güvenlik güçlerinin ikna çabaları iki saat sonra sonuçlandı. Saldırganın asıl amacının 4 il müdürünü de öldürüp intihar etmek olduğu öğrenildi.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER İÇİN... TIKLAYIN

"ÜÇ MÜDÜRÜ ÖLDÜRÜP İNTİHAR EDECEKTİ"

Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay saldırı sonrasında, 3 SGK il müdürünü rehin alan ve cenazeyi vermek istemeyen Hasan Sünnetçioğlu'nu 1 saat 45 dakikada ikna etti. Saldırgan rehin aldığı üç il müdürünü de öldüreceğini, ardından kendi başına ateş ederek intihar edeceğini söyledi. Bunun üzerine saldırganla uzun bir pazarlık yapıldı. Emniyet Müdürü Kadir Ay, önce rehinelerin kurtarılması için girişimde bulundu. Uygulanan özel ikna teknikleri sonucunda saldırgan Uşak İl Müdürü Kenan Şenol, Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz ve Denizli İl Müdür Vekili Ahmet Kurt'u serbest bıraktı. Saldırgan daha sonra silahı başına tutarak intihar edeceğini söyledi. Emniyet Müdürü Kadir Ay, odada saldırganla sohbet etmeye başladı. Müdür Kadir Ay, hayatın her şeye rağmen güzel olduğunu ve yaşamaya değer olduğunu anlattı.

Saldırganın tayin nedeniyle bu eylemi yaptığını belirten Müdür Ay, "Olayın ardından hemen saldırganla temasa geçtik. Naci Şahin'in ölümü bizi üzdü. Ancak rehin alınan 3 il müdürünü kurtarmamız gerekiyordu. Bunun için saldırganla pazarlık yapmaya başladık. Bize öğretilen özel ikna tekniklerini kullandık. Rehin aldığı 3 il müdürünü ve ardından kendini öldürmek istiyordu. Hayatın güzel olduğunu kendisine anlattık, önce müdürleri serbest bıraktı. Kendini öldürmekte çok kararlıydı, birçok kez silahı kafasına ve ağzına doğrulttu. Büyük uğraşlar sonucunda silahını teslim etti. Olayın nedenini tayin olarak söyledi. Birkaç değişik konu daha var. Sorgusu emniyette sürüyor" dedi.

İNTERNETTE YAZMIŞ

SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin'e silahlı saldırıda bulunan ve olaydan bir süre sonra teslim olan H.S, saldırıdan yaklaşık 6 saat önce bir sosyal paylaşım sitesinde SGK İl Müdürü Naci Şahin'i hedef alan ifadelere yer vermiş.

Zanlı H.S, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, gece 03.00 sıralarında paylaşmaya başladığı yazılarda, saldırıda yaşamını yitiren SGK İl Müdürü Naci Şahin'i de hedef alan cümleler dikkati çekiyor. Aynı saat içerisinde yazdığı 6 ifadeyi paylaşan H.S'nin sayfasında yer alan bir yazısında şunlar kaydediyor:

"Bayılmayı sanmayın ölmek, imamın kayığında yoktur övünmek, Kanuni Sultan Süleyman olsan da üç tas boydan su dökünmek, hakka giderken 7 kat kefen, 2 metre toprak ile örtünmek."

SİLAHI TUTUKLU YAPMIŞ

Zanlı, H.S'nin SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin'e toplantı esnasında silahlı saldırıda bulunduğu esnada silahının tutukluk yaptığı ve şüphelinin ikinci denemesinde Şahin'i başına bir el ateş ederek öldürdüğü öğrenildi.

Zanlı tarafından rehin alınan SGK İzmir Müdürü Mustafa Keskin, Denizli Müdürü Ahmet Kurt, Aydın Müdürü Yavuz Poyraz, Uşak Müdürü Kenan Şenol, Balıkesir Müdürü Cem Dinç, Aydın'ın Çine İlçesi Müdürü Necmettin Öz ve süpervizör İlker Tatar'ın olay esnasında toplantı salonunda bulunan masasının altına saklandığı ve odada kaldıkları süre boyunca şüpheli tarafından silahla tehdit edildikleri bildirildi.

CANLI YAYINDA TESLİM OLMAK İSTEMİŞ

Şüphelinin olduğu toplantı salonu önünde tedbir alarak şüpheliyi iknaya çalışan Muğla Emniyet Müdürlüğünde görevli şube müdürü Yılmaz Ergül'ün şüpheliye çay ikram ettiği ve "Canlı yayında teslim olmak istiyorum" diyen şüpheliyi, "İstediklerini basına anlat ve teslim ol" sözleri ile ikna ettiği, şüphelinin de binanın camından gazetecilerle konuştuktan 15 dakika sonra önce rehineleri serbest bırakıp ardından da teslim olduğu ifade edildi.

Muğla SGK İl Müdürü Naci Şahin'e İzmir, Manisa, Balıkesir, Uşak, Denizli ve Aydın SGK il müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen "SGK İl Müdürleri Aylık Koordinasyon Toplantısı"na başkanlık ettiği sırada tabancayla ateş eden H.S, teslim olması için ikna çalışmaları sürerken, binanın penceresine çıktı. H.S, bina önünde bekleyen basın mensuplarına ve vatandaşlara, "Namusumla çalıştım, çalışmaya devam edeceğim" diye bağırarak içeri girdi.

H.S, bu konuşmasının ardından yaklaşık 15 dakika sonra güvenlik güçlerine teslim oldu. Bu arada, H.S'nin rehin aldığı 5 il müdüründen 2'sinin şüphelinin dalgınlığından yararlanarak dışarıya çıkmayı başardığı, içeride kalan ve zanlının teslim olmasından sonra kurtarılan 3 rehinenin ise sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

H.S, kurşun geçirmez yelek giydirilerek Özel Hareket Timleri eşliğinde il müdürlüğü binasından çıkarılarak Muğla Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Bu sırada bina önünde toplanan çok sayıda vatandaş, H.S'nin bulunduğu aracın önünü kesmek istedi.

Saldırı sırasında İl Müdürü Naci Şahin'in odasında, "SGK İl Müdürleri Aylık Koordinasyon Toplantısı"na katılan il müdürleri bulunuyordu. SGK İl Müdürü Şahin'in, olay sırasında binanın 2. katındaki toplantı salonunda, İzmir, Manisa, Balıkesir, Uşak, Denizli ve Aydın SGK il müdürlerinin katıldığı toplantıya başkanlık ediyordu. Saldırının ardından kapıya yakın oturan Balıkesir İl Müdürü odadan kaçmayı başardı. SGK Uşak il müdürü saldırgan tarafından serbest bırakılırken, Denizli, Aydın ve İzmir İl müdürleri 2 saat boyunca rehin tutuldu.

'NE HABER NACİ' DEDİ, VURDU

Olay sırasında toplantıda bulunan ve dışarı çıkabilen Balıkesir SGK İl Müdürü Cem Dinç basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Şüpheli bir anda içeri girdi. 'Ne haber Naci' diyerek silahla başına bir el ateş etti. Biz panikle dışarı çıkarken, bazı arkadaşlarımız içeride kaldı. Korkunç bir olaydı" dedi. Bu arada olay yerine gelen Naci Şahin'in eşi Saliha Şahin fenalık geçirdi. Şahin, olay yerindeki ambulansla Muğla Devlet Hastanesine kaldırıldı.

ÇELİK YELEK GİYDİRİLDİ

Saldırgan Sünnetçioğlu, asayiş şube ekipleri tarafından çelik yelek giydirilerek binadan dışarı çıkartıldı ve Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ardından da saldırıda ölen Müdür Naci Şahin'in cenazesi çıkartılarak Muğla Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olay sırasında bina önüne gelen Müdür Şahin'in eşi Saliha Şahin fenalık geçirdi. Çevresinde bulunanlar tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Saliha Şahin, olay yerinde bulunan ambulans tarafından Muğla Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Aydın SGK İl Müdürü Yavuz Poyraz, "Saldırgan Naci Şahin'i bizim yanımızda vurdu. Önce bizi rehin aldı. Ardından serbest bıraktı" dedi. Manisa SGK Müdürü Saffet Dinç ise "Ben ve Balıkesir İl Müdürü Cem Dinç, geç kalmıştık. Dışardaydık. Bir el silah sesi duyduk. Ardından hemen polisler geldi" dedi. SGK Ege Bölge ve İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin de, "Olay yanımızda biranda oldu. Büyük şok yaşadık. Çok sevdiğimiz bir arkadaşımızı kaybettik" dedi.

SALDIRI NEDENİ SORUŞTURMA

Saldırgan olduğu kaydedilen Hasan S.'nin kurumda destek şefi olarak çalıştığı, Müdür Naci Şahin'in hakkında soruşturma başlattığı ve bunu hazmedemediği için saldırıda bulunduğu öne sürüldü.

TAYİN İSTEMEMİŞ

Muğla SGK İl Müdürlüğü'nde destek şefi olarak görev yapan Hasan Sünnetçioğlu hakkında iki ay önce idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Ardından tayini çıkan, ancak bunu istemeyen Sünnetçioğlu'nun bir süre önce müdür Şahin'in yanına giderek tayin istemediğini söylediği, ancak bu girişiminden bir sonuç alamadığı öğrenildi. Görgü tanıkları, Sünnetçioğlu'nun saldırıdan önce bina koridorlarından oldukça sakin tavırlar içerisinde geçtiğini ve toplantı odasına yöneldiğini söyledi. Tam bir şok yaşayan kurum çalışanları ise olay boyunca bina önünde ağlayarak bekledi.

DEHŞET ANLARINI ANLATTILAR

Aydın SGK İl Müdürü Yavuz Poyraz, Muğla'da İl Müdürleri Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldığını belirterek, "Saldırgan Naci Şahin'i bizim yanımızda vurdu. Önce bizi rehin aldı. Ardından serbet bıraktı. Şu an da içerde iki kişi rehin diye biliyoruz. Muğla İl Müdürü Şahin'in cenazesini teslim etmiyor" dedi.

SGK Bölge Müdürü Mustafa Keskin de olayın yanlarında olduğunu söyledi, "Büyük üzüntü içindeyiz. Olayın şokunu yaşıyoruz. Biz şu anda yan odadayız. İl müdürleri yanımda, rehin alınanların kim olduğunu billiyoruz" dedi.

Öte yandan Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, Belediye Başkanı Osman Gürün, Vali Yardımcıları Faruk Necmi Kurt ve Rıfat Ata ile Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş da olay yerine geldiler.