BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Şık'ı çark ettiren notlar!

Ahmet Şık, 'İmamın Ordusu' adlı çalışmanın taslağında yer alan notların bir kısmının kendisine ait olmadığını itiraf etti.

Abone ol

Aylık yayımlanan Ekspress dergisinin bu ay çıkan sayısında Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'la mektup yoluyla yapılan bir röportaj yayımlandı.

Şık, röportajında kitabın hazırlanış sürecini, gözaltına alınmasını ve cezaevini anlattı. Oda TV'de ele geçirilen 'Ulusal Medya 2010' belgesini görmediğini söyleyen Şık, bu notlarda yer alan "Nedim, Ahmet'i çalıştırsın!" şeklindeki ifade için ise "Deli saçması şeyler" yorumunu yaptı.

Şık, kitap taslağı üzerinde yer alan notların tamamının kendisine ait olduğunu kabul etttiği şeklindeki iddaları ise yalanladı. Şık şöyle dedi:

"Savcılıkta bana 'Bu notlar sana mı ait?' diye sorularak sadece iki, üç cümle okundu. Onlar aynen benim notlarımdı. Bana başka not okunmadı. Bilgim dışında Oda TV'ye gönderilen ya da oradaki bilgisayara konulan nüshada yer alan notlar savcı ya da hâkim tarafından bana sorulmadı.

Bunları şimdi, tutuklanmamdan üç hafta sonra, gazetelerde görüyorum. O notlar haber kaynaklarımdan birinin, bana aktardığı bilgileri çek etmesi için kendisine verdiğim nüsha üzerine aldığı notlardır. Not olarak gönderilmiş öneriler ve görüşleri zaten kabul etmem, benimsemem mümkün değildi. Ama, tarih yanlışları vb. maddi hataları, hakaret teşkil edebilecek kısımları düzeltecektim.

Bu notlardan sadece kitabın dokusuna, yani gazetecilik faaliyetime uygun olanları dikkate aldım, kişisel görüş içeren notları ise kullanmadım. Kaynaklarımın kimler olduğunu ise basın meslek kurallarına riayet ederek saklayacağım"

NAZİ SİSTEMİ CEZAEVİ

Cezaevi şartlarının çok iyi olmadığını söyleyen Şık, şunları söyledi:

"Bu cezaevlerini inşa eden sistem Nazi kafasıyla çalışmış. Koğuşu paylaştığın kişi dışında kimseleri göremiyorsun. F tipi olmamasına karşın, istendiğinde tamamen izole edilebilir burada insanlar. Bize karşı cezaevi personelinin bir olumsuzluğu yok. Bolca okumaya çalışıyorum. Görüşler dışında beni en çok mutlu eden mektuplar. Herkese dostluk ve sevgilerimi gönderiyorum"