BIST 8.734
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.235,03
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'den oyuncu Fatma Girik için taziye mesajı: O sinemanın mavi bakan gözüdür

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren oyuncu Fatma Girik için taziye mesajı yayımladı.

Abone ol

Bahçeli, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, sanatçıların bir milletin ruh kökünü telif eden, saklı kalmış hissiyat ve özlemlerine tercüman olan edip, edep ve eser müellifleri olduğunu belirtti.

Sanatın, sanat için değil de insan ve toplum için yapılması halinde gerçek hüviyetiyle buluşacağını, gelişmiş bir hürriyet ve hüsnüniyetle billurlaşacağını kaydeden Bahçeli, "Esasen sanatçı bir adım önde olan, olması gereken, topluma rol modellik yapan örnek şahsiyettir. Sanatçı ayıran değil birleştiren, uzaklaştıran değil yakınlaştıran, kutuplaştıran değil kucaklayan, göz ile gönül arasında köprüler kurmayı başaran ortak ve simgesel değerdir. Yeşilçam, Türk sinemasının yüz akı, yüksek arkıdır. Siyah beyazlı yıllarımızın pek çok sahnesi canlı bir resim gibi hatıralarımızın duvarında asılıdır." ifadelerini kullandı.

"O sinemanın mavi bakan gözüdür"
Düşüncesi ve siyasi eğilimi ne olursa olsun milletin gönlünde taht kuran sanatçıların kendilerinin gurur kaynağı olduğuna işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Sanatçı, eserleriyle konuşan, filmleriyle seslenen, verdiği mesajlarıyla öne çıkan, bizi bize anlatan, belki de hepimize ayna tutan bir mertebenin sahibidir. Yeşilçam'ı bir nehre benzetirsek, on yıllar boyunca bu nehirde ıslanan, bu nehirden akan pek çok isim olmuştur. En güzel filmleri izledik. En çarpıcı hikayelerde kendimizi bulduk. Bazen hüzünlendik, bazen gülümsedik, bazen de ibret aldık. Ama oynadıkları karakterlerle bütünleşen sanatçılarımızı hiç unutmadık. Bunlardan birisi de Sayın Fatma Girik'tir. O sinemanın mavi bakan gözüdür.

Sayın Fatma Girik, 79 yıllık bir hayatı tamamlayarak ebediyete irtihal etmiş, geride çok sayıda anı, iz ve eser bırakarak aramızdan ayrılmıştır. Dört yapraklı yoncadan birisi kopmuştur. Oynadığı roller ise geleceğe yazılmış bir mektup olarak miras kalmıştır. Sayın Fatma Girik'e Allah'tan rahmetler niyaz ediyor, ailesine ve sanat camiasına sabır ve baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Türk sinemasına emek verip gelişmesi için sorumluluk üstlenenler arasında vefat etmiş olanlara rahmet, hayattakilere de sağlıklı ömürler temenni ediyorum."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Fatma Girik neden öldü? Fatma Girik'in eşi ve çocukları var mı işte büyük aşkı
Foto Galeri Fatma Girik neden öldü? Fatma Girik'in eşi ve çocukları var mı işte büyük aşkı Galeriye Gözat