BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar mayıs ayında bu işi bitirelim her bir kişiden 100 oy istedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP grup toplantısında muhalefet partilerine çağrıda bulunarak, "Mayıs ayı içerisinde bu işi bitirelim. Uzlaşarak Türkiye'yi birlikte seçime taşıyalım" dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli seçimin mayıs ayında olması için muhalefete uzlaşma çağrısı yaptı.

Babacan ve Kılıçaroğlu'nu hedef alan Bahçeli, "Savunma sanayi ürünlerimizden kim rahatsız oluyorsa bilin ki küresel emperyalizme ruhlarını satan ilkesizlerdir." dedi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan satır başları:

"Seçimin ne zaman yapılacağıyla ilgili tartışmaların bir an evvel son bulması, mevsim şartlarıyla birlikte uygun bir tarihin mutabakatla tespiti iyi niyetli beklentimizdir. Böyle bir karar çıkarsa bu durum bir erken seçim değil, seçim tarihinin güncellenmesi şeklinde yorumlanmalıdır. Mevsim şartlarına ilişkin bir tarih beklentimizdir.

"Uzlaşarak Türkiye'yi birlikte seçime taşıyalım"

MHP, iki alternatife de hazırdır. Cumhurbaşkanımız seçimlerin yenilenmesine karar verdiği anda, 60 günlük süre de işlemeye başlayacaktır. Muhalefet şayet seçimlerden umut kesmemişlerse, ipe un sermeyi bir kenara bırakma düşüncesine sabitlenmemişlerse TBMM'de makul tarihin uzlaşmayla belirlenmesi önünde hiçbir engel kalmayacaktır. 

Demokrasimiz rüştünü ispat etmelidir. Sandıktan kaçmanın kimseye bir yararı bulunmayacaktır. Mayıs ayı içerisinde bu işi bitirelim. Uzlaşarak Türkiye'yi birlikte seçime taşıyalım. 

Teşkilatlara seçim sürecinde fitne-dedikodu uyarısı

MHP mensuplarının seçim süreci boyunca iftira ve fitnelere uyanık olması temennimdir. Moralimizi bozmak isteyecekler, güveni sarsmak için uğraşacaklar, kara kampanyalara hız kazandıracaklar, dedikodu üretecekler hiçbir arkadaşımız bunlara boyun eğmemelidir. Sapa sağlam irademiz vardır. Hepsini birden daldan dala zıplayan maymuna çevireceğimiz unutulmamalıdır.

"Kılıçdaroğlu'nun dili Yunan dilidir, yılan dilidir"

Asker sivil gerilimini tetikliyorlar. Kılıçdaroğlu istese de istemese de, çatlayıp patlasa da, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle dayanışma hakimdir. Eski çamlar bardak olmuş, bit pazarının kepengi çoktan inmiştir. Kahraman asker ve polislerimiz bölücü hainlerin kafasını koparttıkça Kılıçdaroğlu titremektedir. Alayınızı titretmeye, pençe darbeleriyle sallamaya devam edeceğiz. Hainlere acımayacağız. Kılıçdaroğlu'nun dili Yunan dilidir, yılan dilidir. 

İradelerini devreden ilkesizlerdir

Fırtına Obüs'lerinden rahatsızlık duyan bu milletin evladı olamaz. İHA'larımızdan, SİHA'larımızdan, Kızılelma'dan, Tayfun füzelerinden ve silah sanayi ürünlerinden kimler gocunuyorsa onlar küresel emperyalizme ruhlarını satan ilkesizlerdir.

HDP'nin kapatılmasına karşı çıkan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Teröre yardım ve yataklık yapan, bu kapsamda odak haline gelen HDP kapatılmasın da Kandil'e milletimizin vergileri mi aktarılsın? Daha çok mermi almaları mı sağlansın? Daha çok ihanet etmeleri mi teşvik edilsin? HDP'nin kapatılması bir adalet ve demokrasi onurudur. Bu onur yere düşemez, düşürülemez. Bu onurun çiğnenmesini isteyen Kılıçdaroğlu, CHP'yi HDP'nin eline rehin bırakmış, PKK'nın güdümüne girmiştir. Akıl tutulması yaşayıp CHP'li ülkücülerden bahseden Kılıçdaroğlu bilsin ki hiçbir namuslu ve şahsiyet sahibi ülküdaşım PKK'yla, HDP'yle, Türk'e kefen biçmek için fırsat kollayan alçaklarla yan yana gelmez, aynı hizada bulunmaz.

Babacan yabancıların etki ajanı pozisyonunda

Sayın Kılıçdaroğlu, senin ne sözün sözdür, ne siyasetin siyasettir ne de yolun yoldur. TSK komuta kademesinin, yalanı, dolanı ve iftiraları alkışladığını küstahça ileri süren CHP Genel Başkanı ve milli silah sanayine çamur atan, BAYKAR şirketini suçlayan selamsız Babacan, yabancıların etki ajanlığı pozisyonunda sabitlenmişlerdir. Bu acınası gerçeği de aziz Türk milletinin şamarını yediklerinde anlayacaklardır. 27 ülkeye ihracat yapan, kuruluşundan bu yana gelirlerinin yüzde 75'ini ihracattan kazanan bir Türk şirketini karalamak terbiyesizlik ve gayri milliktir.

Her bir kişiden 100 oy 

Her dava arkadaşımızın 100. yılımızda 100 oy kazanmaları niyazım ve beklentimdir. Her birinizden istediğim 100 oyu bulmanız, sandığa taşımanızdır.

Önümüzdeki günlerde EYT sorunu TBMM'de halledilmiş olacaktır. Vatandaşlarımızın imar sorunlarından terörle mücadelede yaralanıp da gazi sayılmayan kardeşlerimizin haklı taleplerine, uzman çavuşlarımızın özlük haklarıyla ilgili beklentilerinden uzman jandarmalarımızın okullarında geçen bir yıllık sürenin fiili hizmetten sayılmasına kadar her mesele kalıcı olarak çözülmelidir. Ayrıca başörtüsü sorununun anayasal güvenceye kavuşturulması hususunda açık tarafız, sözleşmeli çalışanlarımıza kadro verilmesinin sonuna kadar destekçisiyiz, taşeron firmalarda çalışan kardeşlerimizin kadroya alınmasından da yana olacağız.