BIST 10.061
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.431,92
HABER /  GÜNCEL

Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan: Banka Müdürü olmasam kimse bana para vermezdi

Aralarında spor dünyasının ünlü futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Selçuk İnan ve Emre Çolak’ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen özel Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan ile 7 sanık bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı.. Birçok isim tanık ve şikayetçi olarak ifade vermek için Çağlayan Adliyesi'ne geldi. Seçil Erzan'ın ilk sözleri dikkat çekti.

Abone ol

Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan, sor dünyasının ünlülüreni milyonlarca dolar dolandırmakla suçlandığı davada bugün ikinci kez hâkim karşısına çıkıyor. Bugün görülecek ikinci duruşmada mahkemenin kararı doğrultusunda Buse Terim Bahçekapılı, Bülent Çeviker, Emre Belözoğlu, İsmail İbrahim Çağlar, Arda Turan ve Selçuk İnan duruşmada müşteki olarak ifade verip şikâyetlerini anlatacak.

Şube müdürlerinin parayı işletme yetkisi var

Duruşmada Seçil Erzan'ın ifadesi dinlendi. 2010 yılında kuzeni Tanın Yılmaz ve eşinin parasını faize yatırarak bu işe başladığını anlatan Erzan, "2015 yılında annem ciddi bir beyin kanaması geçirdi. Bundan sonra anneme hassasiyetim arttı. O dönem Merve Tanın bana çok yardımcı oldu. 2016 yılından sonra babam ilgilenmemeye, Bozcaada'da yaşamaya başladı. Biz de annemle Çorlu'da yaşamaya başladık. Ben babamdan Tanın Yılmaz'ın dediği gibi dayak yemedim." dedi. 

Parayı ondan ben talep etmedim!

Hüseyin Eligül ve eşiyle annesinin rahatsızlığı döneminde tanıştığını söyleyen Erzan, "Hüseyin abi zamanla bana akrabalarının da paralarını getirmeye başladı. Bunları ben talep etmedim" dedi.

İnsanlar 'para para' diyorlardı

Tutuklu sanık Seçil Erzan, "İnsanlar, 'Seçil'i gördüğümüzde gözümüze dolar geliyor', 'para, para' diyorlardı" dedi.  Erzan, "Benim tek amacım iyi bir banka müdürü olmaktı. İşim konusunda çok hırslıydım. Her şeyi işim olarak düşünüyordum" dedi.

Hayatında olan herkesin yaşam standartlarının yükseldiğini söyleyen Seçil Erzan, “Arabaları bir üst modele çıkıyordu. Tarlalar alıyorlardı. Gelirlerinin 3,5,10 katı kadar paralar kazanıyorlardı” dedi.

Aldığım parayı 1 saat sonra başkası kapıyordu

Evrim Pınar Güzel’den, “Değerlendireceğim” diyerek para aldığını anlatan Erzan, “İlk başta değerlendirdim. Ancak sonra değerlendirmeye çalıştım. Ancak değerlendiremedim. Zaten aldığım parayı 1 saat sonra başkası kapıyordu” ifadelerini kullandı.

Bana para vermeyin artık diye yalvardım

Seçil Erzan, savunmasında, "Öyle bir an geldi ki, 'bana para vermeyin artık' diye yalvarıyordum resmen" dedi. Hakimin "Almasaydın o zaman sen de" sözlerine Erzan, "Açığım çoktu" yanıtını verdi.

Herkes yer içer hesabı Seçil öder

Seçil Erzan, “MASAK herkesin hesaplarını incelesin. O dönem kim bana para verdiyse kim benden para aldıysa herkesin hesapları incelensin. Ben bir canımla ortada kaldım. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Herkes yer içer hesabı Seçil öder” dedi.

"Belözoğlu'nun 800 bin doları Semih'e gitti"

Emre Belözoğlu'nun 800 bin dolarının Semih Kaya'ya gittiğini söyleyen Seçil Erzan, "Emre Belözoğlu’nun 800 bin dolarını Semih'e verdim. Emre Belözoğlu'ndan 3 parça halinde parayı aldım. Emre'den alınan parayı herkese dağıttım. 700 bin dolarını Barış'a verdim, Semih'e 800 bin dolar verdim. 250 bin doları Atilla Baltaş'a, 650 bin doları bir hekime gitti. Selçuk, Semih'i aradı teyit etti. Selçuk, Murat'ı getirdi böyle böyle herkes birilerini getirdi bana. 4.5 milyon dolar Semih'e fazla para verdim. Emre Çolak’ın parasının yüzde 80'i Fırat’a gitti. Kim ne almış, çıkarsın herkesin parası ödensin" dedi.

Arabanın içinde çekilen video zorlaydı

Mahkeme başkanının, 'imzalatılan senet'e ilişkin sorusuna Erzan, "Süleyman amcadan para almıştık. Onun için. Ben o gün Çorlu'daydım. 7 Nisan'da işe gitmedim. Çorlu'ya gittim, kimse bana ulaşamadı. Döndüğümde kapının önünde herkes beni bekliyordu. Ayaklarım tutmuyordu, su içmek istiyordum. O an bana bir şeyler imzalatmaya başladılar. Arabanın içinde çekilen videoda söylediğim şeyi zorla söyletti" dedi.

Korktuğum için şikayetçi olmadım

Birtakım kağıtlar imzaladığını ifade eden Erzan, "O gece Tanın ile Merve bize geldiler. Hüseyin ağabey de vardı. Kapıyı kilitleyip bana 10-15 kağıt imzalattılar. O gece birileriyle görüştürdüler, küfürler ettirildi bana. Kolum morarmıştı. Korktuğum için şikayetçi olamamıştım" diye ifade etti.

Gözyaşlarını tutamadı: "İşimi kaybettim, geleceğimi kaybettim, insanlar mağdur oldu çok özür dilerim"

Savunmasına devam ettiği sırada sesi titreyerek ağlamaya başlayan Erzan, gözyaşlarını tutamayarak, "Ben öyle bir hayatı seçmiş olsaydım cebimde silahım, arkamda 10 tane korumam olurdu, bana yardım edecek nüfuslu insanlar olurdu. Ben aralık ayından sonra, mart ayındaki FETÖ olayından sonra koptum gittim. İşimi kaybettim, geleceğimi kaybettim, insanlar mağdur oldu, çok özür dilerim. Bilinçli şekilde yapılmış bir şey değildi.

"Banka müdürü olmasaydım bana para vermezlerdi"

Ben banka müdürü olmasaydım, Seçil Erzan olsaydım tabii ki bana para vermezlerdi. Seçil Erzan iyi bir bankacıydı, bu işlerin dışında herkese çok hizmet veriyordu. Kimilerinin kızı, kimilerinin kardeşi, kimilerinin iyi bir bankacısıydım. Bana 'Kötü kadınsın' dediler, 'Fazla para verdiğim için mi kötü oldum' dedim. 'Hocaya mı yaranıyorsun' dediler, nerelere gitti konular. Paradan nefret etmiştim artık. Annemi göremiyorum, babam ölmüştü, kimse sahip çıkmamıştı. İnsanlar olayı bambaşka yerlere getirdiler" diye konuştu.

"Belki bunlar bana zarar verecek ama her şeyin doğrusunu söylüyorum"

Savunmasına devam eden Erzan, "Evet, mağdurlar var ama mesela Emre Belözoğlu'nun, bu çocuğun ne günahı vardı. Onu ben hayatında sadece parayı alırken tanıdım. Arda Turan ile çok samimi değildik. Futbolcuların hepsiyle çok samimi değildim ama iyi bir bankacısıydım. Bankacı olduğum için bana güveniyorlardı. Belki bunlar bana zarar verecek ama her şeyin doğrusunu söylüyorum. Bankacılık ilişkilerimiz her zaman vardı ve kurumsal olarak devam ediyordu. Bana 'Seço, Seçil' diyerek para verenler, inananlar da oldu" ifadelerini kullandı.

"Biraz ara verelim mi"

Erzan bu sırada 'Biraz ara verelim mi' dedi. Mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi.

Bugün başka kimler dinlenecek?

Yine ilk duruşmada zorla getirilmelerine karar verilen Semih Kaya, Tanın Yılmaz, Merve Yılmaz, Nur Erkasap, Mustafa Sefa, Candaş Gürol, Fırat Özdemir, Nilgün Arabacı, Gülsenal Bayramova, Oğuzhan Özerk ve Bülent Onat tanık olarak dinlenecek.

Eski futbolcu Semih Kaya ve Fatih Terim'in kızı Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı adliyeye geldi. Seçil Erzan'ın Denizbank'taki yardımcısı ve hala görevde olan "Seçil bana bir şeyler imzalattı ama ne olduğunu anlamadım" diyen Asiye Öztürk de mahkeme salonunda...

Arda Turan duruşmaya gelmedi

Şikayetçi Arda Turan'ın avukatları, müvekkillerinin mazeretli olduğu için duruşmaya katılamadığını belirttiler. Tanık Nur Erkasap'ın da sağlık sebebiyle duruşmaya katılamayacağını bildirdiği tutanağa geçti. Öte yandan duruşmayı çok sayıda avukat, gazeteci, sanık yakınları da takip ediyor. Duruşma salonu tıklım tıklım doldu. 

Seçil Erzan için ceza istemi de arttı

Şikayetçi sayısının artmasıyla Seçil Erzan için "Özel Belgede Sahtecilik" ve "Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık" suçlarından istenen ceza oranı da 77 yıldan 252 yıla kadar hapis talebine çıktı. Diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Seçil Erzan olayında Denizbank'ın hard disklerine el konuldu! Silinen görüntüler aranacak
Foto Galeri Seçil Erzan olayında Denizbank'ın hard disklerine el konuldu! Silinen görüntüler aranacak Galeriye Gözat