BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,95
ALTIN 2.506,99
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş öyle bir yere düştü ki

Tahliye kararına sevinsin mi üzülsün mü? Nurettin Demirtaş'ın gönderildiği kışla onun hiç te istemediği bir eğitimi veriyor.

Abone ol

DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş cezaevinden çıktı ama kendisini zorlu bir süreç bekliyor. "Sahte Çürük Raporu" davasından yargılanan Demirtaş'ın terör örgütü PKK'ya karşı savaşma ihtimali bulunuyorb

Gönderildiği Safranbolu'daki 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı, daha çok özel harekat ve Güneydoğu'da operasyon yapan askeri tim elamanı yetiştirilmesi konusunda eğitim veriyor.

Demirtaş askeri operasyonlara karşı çıktığı Güneydoğu'ya görev için gönderilirse ne yapacak? Demirtaş'ın tahliyesi tartışmaların rengini daha da değiştirecek gibi.

 DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'a tahliye kararından sonra sabah saatlerinde askerlik görevini yapmak üzere Karabük'e getirildi.

Sabah saat 07:30 sıralarında Safranbolu'ya getirilen Demirtaş ve beraberindekiler 88/2 tertip askerlerle birlikte vatani görevi yapacaklar. Demirtaş'ın devre kaybı olduğu için 45 günlük acemilik devresinin uzayacağı öğrenildi.

''Askerlikten kurtulmak için hile yapmak'' suçundan yargılanan, askeri mahkemece tahliyelerine karar verilen 52 kişiden Nurettin Demirtaş, Serkan Özdemir, Servet Gül, Enver Geçgel ve Mehmet Güler, Safranbolu 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığına teslim edildi.