BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.506,88
HABER /  GÜNCEL

Diske karşı Hak-İş yarıştırılıyor...

1 Mayıs'ta Taksim'i isteyen Disk'e karşı AK Parti, Hak-İş ile Tandoğan Kartını oynayacak...

Abone ol




ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA/ 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları tam bir muammaya dönüştü. Sendikacıların açıklamalarına karşın hükümetin ve İstanbul Valisi Muammer Güler’in açıklamaları gerginliğin tırmanmasına yol açarken, gizli gizli bir ‘sendika yarışı’ da hazırlandığı belirlendi.

TAKSİM Mİ TANDOĞAN MI
1 Mayıs’ta Taksim’de toplantı yapmak isteyen başta Disk olmak üzere diğer işçi federasyonları ve sendikalar, Taksim’de gövde gösterisi yapmak isterken, AK Parti kadrolarının ve sağ görüşlü sendikaların da Tandoğan’da, Disk gösterisini gölgede bırakacak bir kalabalık toplamak için hazırlık yaptığı öğrenildi.

KADROLAR TANDOĞAN'A
Hak-İş, 1 Mayıs’ta Ankara Tandoğan Meydanı’nda 1 Mayıs kutlamaları yapacak. Bu gösterinin İstanbul’daki gösteriden daha görkemli ve kalabalık olması için ciddi bir hazırlık yapıldığı belirlendi. Bu gösterinin Disk gösterisini gölgelemesi ve Disk’e bağlı sendikaların gösterisini gündemden düşürmesi için, Hak-İş’in toplantısı için Ankara Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti kadrolarının da harekete geçirildiği, 1 Mayıs’ta Tandoğan’ın doldurulması için gerekli izin ve talimatların verildiği ileri sürüldü.

Kutlamalara 2 gün kaldı. Gerilim arttıkça artıyor. Bakalım, Disk ve sol görüşlü sendikalar Taksim’e girebilecek mi ve Tandoğan’daki fotoğraf nasıl oluşacak?