BIST 11.058
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.502,08
HABER /  GÜNCEL

Bingölden acı haber

Bingöl kırsalında teröristlerle sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

Abone ol

Bingöl'ün Genç ilçesi Kavaklı köyü kırsalında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu. 2 asker ile 3 korucu da yaralandı. Çatışmada 2 terörist öldürüldü.

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genç ilçesi Kavaklı köyü kırsalında güvenlik güçlerinin yaptığı arazi arama tarama faaliyetleri sırasında bir grup teröristle sıcak temas sağlandığını söyledi.

Güvenlik güçlerinin ''teslim ol'' çağrısına teröristlerin ateşle karşılık verdiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, ''Çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi, 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 astsubay ve 1 uzman çavuş ile 3 köy korucusu yaralandı'' diye konuştu.

Bölgede teröristlere ait bir sığınakta bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiğini de kaydeden Vali Balkanlıoğlu, ''Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede sıcak takip devam ediyor. Bölgemizden terörün kökünü kazıyacağız'' şeklinde konuştu.

ŞEHİT ASKERİN İSMİ MUSTAFA UĞURELİ

Bu arada, şehit askerin Uzman Jandarma Çavuş Mustafa Uğureli olduğu, cenazenin helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne götürüldüğü öğrenildi.

Yaralı 2 asker ile 3 korucunun da helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.