BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.506,71
HABER /  POLİTİKA

Şener AK Partiyi kızdırdı

Abdülatif Şener yeni bir partinin sinyallerini verdi. Halktan destek arayacağım dedi. Peki Ak Partililerin tepkisi ne oldu?

Abone ol

AK Parti MKYK üyesi ve eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, yeni bir siyasi parti kurmak için hazırlık yaptığını söyledi. AK Parti’den tepki geldi: "O zaman istifa et!"

Şener’in dün Vatan gazetesinde yayınlanan mülakatı AK Parti kulislerini hareketlendirdi. Yeni bir siyasi parti konusunda “Böyle bir şey için uygun ortama ihtiyaç var. Bu ortamı oluşturmaya çalışıyorum." diyerek parti kurma hazırlığı içinde olduğunu söylemişti. Şener kuracağı parti için halkın desteğini almaya çalıştığını da şu sözlerle açıklamıştı: "Halkın yeterli düzeyde desteğini sağlamaya yönelik bir çaba içinde olmadığım söylenemez.”

İSTİFA ET!

Bu sözler Ak Parti'de tepkiyle karşılandı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’tan “Eğer yeni bir parti kurmak istiyorsan, farklı bir yol izleyeceksen o zaman MKYK’dan istifa edersin. Bu ne kadar ahlaki, siyasete uygun. 8 ay geçti, şimdi tenkite başlıyorsun. Bu kadar süre geçince tenkit etmek ahlaki olmuyor” dedi.

ŞENER NE ZAMAN BAYRAK AÇTI?

Ak Parti MKYK üyesi Şener, siyasetten uzak kaldığı dönemde hiç toplantılara katılmamıştı ta ki Ak Parti'ye kapatılma davası açıldıktan sonra yapılan MKYK koplantısına kadar... Şener burada Başbakan'la herkesin önünde 'hesaplaştı' ve 'ben size kapatılma davasının açılacağını söylemiştim' dedi. Ve böylece Erdoğan'a karşı bayrak açtığının ilk sinyallerini verdi.