BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.392,91
HABER /  MEDYA

Demirören Holding'den banka borcunu ödemediği iddiasıyla ilgili açıklama

Demirören Holding'den kamuoyuna açıklama yapıldı. Holding'in, tüm yükümlülüklerini yerine getirdiği vurgulanan açıklamada "2020 yılından bu yana bankalara 1,3 milyar dolar ödenmiştir. Son olarak Demirören Medya’nın Ziraat Bankası’na olan FYYS kapsamındaki borcunun 90 milyon dolarlık taksidi ödenmiştir" denildi.

Abone ol

Demirören Holding'in, Doğan Medya Grubu'nu satın almak için, 2018'de Ziraat Bankası'ndan kullandığı 895 milyon dolarlık kredi borcunun büyük kısmını ödemediği iddiasıyla ilgili açıklama geldi.

Demirören Holding'den yapılan açıklama şu şekilde;

"Türkiye’nin köklü firmalarından olan Demirören Holding 1957’den bu yana güvenin sembolü oldu. Kamuoyunun bilmesini isteriz ki Demirören Holding tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş, getirmeye de devam edecektir. 2020 yılından bu yana bankalara 1,3 milyar dolar ödenmiştir. Son olarak Demirören Medya’nın Ziraat Bankası’na olan FYYS kapsamındaki borcunun 90 milyon dolarlık taksidi ödenmiştir.

Demirören Holding olarak bundan sonra da güven temsili olmayı ve ülkemize yatırım yapmayı sürdüreceğiz.

Basına ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

22 Şubat 2022 tarihinde imzalanan yeni sözleşme ile 895.6 milyon dolarlık tutarındaki borç, yüzde 4 faiz oranı ile 14 yıl vadeli olarak yeniden yapılandırılmıştı.

Ziraat Bankası'nda ilk resmi yanıt mart ayında geldi

Yapılandırma tutarıyla birlikte 1 milyar doları geçen borçla ilgili, “ticari sır” olduğu gerekçesiyle bugüne kadar açıklama yapmayan Ziraat Bankası’ndan ilk kez Demirören Holding’in borcu ile ilgili resmi bir açıklama geçtiğimiz mart ayında geldi. 

TBMM KİT Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in sorusunu yazılı olarak yanıtlayan Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, tüm alacakların yeniden yapılandırmaya esas alındığını belirterek, yapılandırma tarihinden itibaren firmadan toplam 586 milyon 221 bin 750 TL tahsil edildiğini açıkladı.