BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.390,37
HABER /  GÜNCEL

Demirkent ödülleri verildi

''Nezih Demirkent Basın Ödülleri 2006'' sahiplerine verildi

Abone ol

''Nezih Demirkent Basın Ödülleri 2006'' Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Törende konuşan Dünya Gazetesi Genel Yönetmen Yardımcısı Hakan Güldağ, gazetecilik mesleğinin özendirilmesi amacıyla oluşturulan Nezih Demirkent Basın Ödülleri'nin bu yıl 5. kez dağıtıldığını söyledi.

Bu ödüllerin gazeteciler tarafından ilgiyle izlenmesinden mutluluk duyduklarını belirten Güldağ, ''Geride bıraktığımız yıllara göre, bu yıl ödüller için yapılan başvurular daha da arttı. Yarışmaya katılanların niteliğinde de gelişmeler var. Hissediyoruz ki Nezih Demirkent'in gazetecilik değerlerine, mesleki değerlerine sahip çıkmak sadece Dünya Gazetesi çalışanlarının değil, bu mesleği titizlikle sürdürmeye çalışan başka arkadaşlarımızın da tutkusudur. Nice Nezih Demirkent Basın Ödülleri törenlerinde buluşmayı ümit ediyorum'' diye konuştu.

Nezih Demirkent Basın Ödülleri Genel Sekreteri Rüştü Bozkurt da bu yıl ödüllerin 5'incisinde bir araya geldiklerini belirterek ''Bu ödülerin temel amacı gazetecilik mesleğinin yüceltilmesidir. Ömrünü bu mesleğe vermiş, temel ilkelere sadakatini korumuş Nezih Demirkent'i bir mesleki ödüllendirmeyle birlikte anma girişimidir bu ve başlangıçta konan temel ilkelerden ödün vermeksizin 5. yılına ulaşmıştır'' dedi.

Bozkurt, bu yıl ödül için 34'ü yaygın basın, 19'u yerel basın, 11'i yaygın dergi, 1'i yerel dergi ve 1'i de ajans olmak üzere toplam 66 başvurunun yapıldığını söyledi. Yerel ve yaygın basın olmak üzere ne yazık ki sadece iki çalışmaya ödül verebildiklerini belirten Rüştü Bozkurt, oysa kendilerine ulaşan çalışmalar arasında gerçekten ödülü hak eden çok sayıda meslektaşları bulunduğunu seçici kurulun da birinciyi seçerken ciddi biçimde zorlandığını kaydetti.

Bozkurt, bu yıl ''Yerel Basın'' dalında, Bizim Sakarya Gazetesi'nden Tamay Açıkel'in, ''çok değişik konuları orjinal ve ilgi çektiği yönlerini araştırarak, bir seri yazı bağlamında, yaşamın çeşitliliğini, renkliliğini ve zenginligini okuyucuyla paylaştığı, unutulan bazı değerleri yeniden anımsattığı, fikri takip ve geniş çerçeveden bakma ilkesini hayata taşıdığı için ödüle değer görüldüğünü'' söyledi.

Milliyet Gazetesi'nden Nedim Şener'in de ''toplumsal algılamaya ters düşse de kamu yönetiminin yasa karşısında eşit uzaklıkta duruş sergileme sorumluluğunun yarattığı uygulamayı, TMSF'nin pavyon işletmesini haberleştirerek ender rastlanan bir konuyu gündeme taşıyan, haberde yaratıcılık örneği oluşturan çalışması nedeniyle ödüllendirildiğini'' kaydetti.

Törende konuşmaların ardından Açıkel'in ödülünü Çukurova Gazeteciler Derneği Başkanı Cafer Esendemir, Nedim Şener'in ödülünü de İstanbul Üniversitsi İleşitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin verdi. Törene Dünya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç'in de aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci katıldı.