BIST 11.072
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.504,85
HABER /  DÜNYA

Almanyada İslam Zirvesi

Almanya'da mevcut sorunların görüşüleceği "İslam Zirvesi"nin tarihi belirlendi

Abone ol

Almanya Federal İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, 27 Eylül Çarşamba günü yapılacak "İslam zirvesi"nde mevcut sorunları ele alacaklarını belirtti.

Schaeuble, amaçlarının Almanya'da yaşayan 3 milyondan fazla Müslümanla diyalogu canlandırmak olduğunu, bu nedenle sorunları da dile getireceklerini ifade ederek, "Sadece dostça konuşacağımız bir etkinlik başlatmıyoruz" dedi.
İslamiyetin Almanya ve diğer Avrupa ülkelerini ortaya çıkartan ilke ve değerleri kabul etmesi gerektiğini kaydeden Schaeuble, "Aydınlanmış ülkemizde aydınlanmış Müslümanlar istiyoruz" diye konuştu.

Schaeuble, 2 ila 3 yıl sürmesi beklenen konferans sürecinde mümkün olduğu kadar somut şekilde çalışılmasını istedi ve bu süreç sonunda devlet okullarında İslam dersi verilmesinin ve imamların Almanya'da eğitilmelerinin sağlanmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bazı Müslüman kuruluşların, zirvede yeteri kadar temsil edilmedikleri ve Müslüman kuruluşlara üye olmayan kişilerin de davet edildiği yolundaki eleştirilerini de yanıtlayan Schaeuble, "Müslümanları temsil eden kuruluş temsilcilerini ve Almanya'daki İslam tartışmalarında söz sahibi olan bazı kişileri davet ettim" dedi.

Schaeuble, Almanya'daki Müslümanların belirli büyük çatı kuruluşları olmadığına, hiçbir kuruluşun tüm Müslümanlar adına konuşamadığına dikkat çekti.