BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

TSK kimleri muhatap alıyor?

Genelkurmay Başkanlığı hangi dernekleri muhatap aldığını açıkladı

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sadece ''Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'', ''Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD)'', ''Türkiye Muharip Gaziler Derneği'' ve ''Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)'' ile ilgili çalışmalara katıldığını belirterek, bunların dışında hiçbir şahıs, dernek veya kuruluşun muhatap kabul edilmediğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgi notunda, vatanın bütünlüğü, milletin bölünmezliği için canlarını veren şehitler ve onların aileleri ile bu uğurda kanlarını akıtan, uzuvlarını kaybeden gazilere karşı sorumlulukları yerine getirmek, onların ortak sorunlarına birlikte çözüm aramak, dayanışmalarını devam ettirmek, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 1983 yılında 2847 sayılı Kanunla ''Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği''nin kurulduğu belirtildi. Ayrıca, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD), Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin (TEMAD) de aynı Kanunla kurulduğu ve Kanunda belirtilen amaçlar doğrultusunda faaliyetlerini sürdürdükleri vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu kapsamda, TSK sadece bu dernekler ile ilgili çalışmalara katılmaktadır. Değişik zamanlarda 'şehit ve gazi' sıfatlarını kullanan farklı isimler altındaki bir kısım dernek ve şahısların çeşitli faaliyet ve girişimleri kamuoyuna yansımaktadır. TSK, yukarıda belirtilen dernekler dışında bu amaçla kurulduğu belirtilen hiç bir şahıs, dernek veya kuruluşu muhatap kabul etmemektedir.''