BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Nükleer krizinde gelişme

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, nükleer krizinde gelişmeler olduğunu açıkladı

Abone ol

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, nükleer çalışmalarından doğan sorunun ele alındığı görüşmelerin doğru yolda olduğunu söyledi.

Mutteki, Tahran yönetimiyle Batılı ülkeler arasındaki görüşmeler neticesinde çözüme ulaşma imkanı bulunuğuna inandığını belirtti.

AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile İranlı baş müzakereci Ali Laricani'nin, muhtemelen Avrupa'da üçüncü kez bir araya gelmelerini beklediğini kaydeden Mutteki, olası görüşmenin tarihini vermedi.

İran'ın, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi temsilcisi ile Almanya'nın sunduğu öneri paketine cevap vermesinden bu yana taraflar arasında iyi bir iletişim olduğunu belirten Mutteki, Solana ile Laricani arasındaki ilk iki görüşmenin yapıcı ve olumlu geçtiğini kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı, Laricani ile Solana arasında New York'ta yapılması planlanan görüşmenin ise, Laricani'nin beraberindeki heyete ABD vizesi verilmemesi nedeniyle gerçekleşemediğini belirtti.

Mutteki, tüm tarafları, görüşmelere destek vermeye çağırdı ve "Tarafların katılımıyla düzenlenen görüşmeler neticesinde kapsamlı bir uzlaşmaya varma ihtimali bulunduğuna inanıyorum" dedi.