BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL

DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri yakalandı! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan son dakika flaş açıklama: Soylu, "DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri, önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı" dedi...

Abone ol

Terör örgütü DEAŞ'a büyük darbe. İçişleri Bakanı Soylu, "DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri, önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı" bilgisini paylaştı. Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "DEAŞ’ın sözde Türkiye Emiri önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı. Teşekkürler, tebrikler Emniyet Teşkilatı'' dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü DEAŞ'ın yakalanan sözde Türkiye emirinin Mahmut Özden olduğunu açıkladı. Soylu şunları söyledi:

Türkiye Emiri'nin adı: Mahmut Özden

- Terör örgütü mensubu kalaşinkofu ile beraber ele geçirildi. Onun zerine ciddi bir araştırma başladı. Talimatı nerden aldı, kimden aldı, ne şekilde aldı diye. Ve netice itibarıyla DEAŞ’ın Türkiye sözde emirine ulaşıldı. Daha da genişletildi. Ennihayetinden evinde yapılan aramalarda ve diğer yerlerde yapılan aramalarda bir dijital materyal ve bilgisayarlara el konuldu.

DEAŞ'ın Türkiye Emiri Mahmut Özden 2018'de de gözaltına alınıp serbest kalmış.

- Bilgisayarda elde edilen süreçlerden, Irak ve Suriye’den sürekli talimat aldığı, 10-12 kişilik gruplar oluşturarak, Türkiye’de eylem hareketlilik oluşturacağı, bir takım silah ve mühimmatların gömüleceği yerler var.

- Yine bir takım grupların Türkiye’ye ekonomik açıdan zarar vereceği değerlendirilen gruplara eylem yapmak ve aynı zamanda da siyasi ve devlet adamlarının kaçırılıp Suriye’ye götürülmesi hususunda bir planlarının olduğu çok net bir şekilde ele geçirildi.

- Operasyon devam ediyor. Şu anda onunla bağlantılı elimizde sorguları devam eden DEAŞ mensupları söz konusu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve 65 yaş üstü yasağı geri geliyor
Foto Galeri Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve 65 yaş üstü yasağı geri geliyor Galeriye Gözat