BIST 9.554
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.487,27
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu'nun sandık başında dili sürçünce...

Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oyunu kullanan Başbakan Davutoğlu, "Netice ne olursa olsun bayram konuşması yapacağım" dedi ve daha sonra sözünü 'balkon' olarak düzeltti.

Abone ol

Türkiye bugün bir kez daha sandık başında. Başbakan Ahmet Davutoğlu da oyunu Konya'da, Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 2248 no'lu sandıkta kullandı.

SEÇİM SONUÇLARI 2015 - İL İL MİLLETVEKİLİ SAYISI

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Davutoğlu'nun dili sürçtü. Davutoğlu, "Balkon konuşması bizim güzel bir geleneğimiz. Bayram konuşması yapacağım her halükarda." dedi. Hatasını çabuk fark eden Davutoğlu, cümlesini "Netice ne olursa olsun balkon konuşmasını yapacağım." diyerek düzeltti.

"BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZI SANDIKLARA GİTMEYE DAVET EDİYORUM"

Oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, "Bugün bir kez daha vatandaşlık görevimizi yapmak üzere sandık başına gidiyoruz. Milletimiz ve insanlık için hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti artık demokrasi ve kalkınmayı aynı anda gerçekleştiren önder ülkelerden biridir. 100. yıla giderken bu çabalarını kararlılıkla sürdürecektir. Sandıkların kapanmasına daha saatler var. Bütün vatandaşlarımızı sandıklara gitmeye davet ediyorum. Sandık başında birbirimizi tebrik etmeye, karşılıklı iyi niyetimizi göstermeye davet ediyorum.

"ŞU ANA DEK HERHANGİ BİR SORUN YOK"

Şu ana kadar bize intikal eden herhangi bir sorun olmadı. 7 Haziran sonrasında ilk defa bu kadar kısa sürede sandığa gidiyoruz. Seçim güvenliği konusunda çok değişik spekülasyonlar yapanlar olabilir. Türkiye'nin her yerinde her türlü tedbir alınmıştır. Bu konuda vatandaşlarımızın emniyet birimlerimize güvenmesini istiyorum. Özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde vatandaşlarımız kendi iradelerine sahip çıkacaklardır. Neticenin tekrar ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasimize sahip çıkmak hepimizin görevidir. Her halükarda demokrasi içinde sandıklara gidiyor olmamızın büyük bir kazanım olduğunu belirtmek isitiyorum. Tekrar hayırlı olsun diyorum."

"NETİCE NE OLURSA OLSUN BALKON KONUŞMASI YAPACAĞIM"

"Balkon konuşması Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığından bu yana gelen güzel bir gelenek. Ben de netice ne olursa olsun halkımızla paylaşmak üzere balkon konuşması yapacağım. Zaten 7 Haziran'da yapmıştık şimdi de yapacağız inşallah." ifadelerini kullandı.