BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

Darıca'da AK Parti ile HDP'liler arasında oy kullandırma kavgası

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde oy kullanma sırasında Ak Partili'ler ile HDP'liler arasında çıkan kavgaya polis biber gazıyla müdahalede bulundu.

Abone ol

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde görme engelli bir seçmene "oy kullandırılması" sırasında AK Parti ve HDP'li sandık görevlileri arasında çıkan kavgada 2 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Darıca Piri Reis Mahallesi Servet Yalçın Ortaokulu'nda, AK Parti ve HDP'li sandık görevlileri arasında engelli bir seçmene "oy kullandırılması" sırasında tartışma çıktı.

İLK SEÇİM SONUÇLARI GELİYOR - HARİTALI ANLIK VERİLER - TIKLAYIN

Tartışmanın büyüyerek okul önünde devam etmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, gruba biber gazıyla müdahale etti. Kavgada darbedilen 2 kişiyle biber gazından etkilenen 2 kişi sağlık ekiplerince Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Polis olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri aldı. Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, iki partinin yetkilileriyle görüşerek sağduyu çağrısı yaptı.

ESKİ HDP'Lİ BAKAN KONCA: BÜYÜTÜLECEK BİR ŞEY YOK

Eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ali Haydar Konca, yaptığı açıklamada, iki taraf arasında bir gerginlik yaşandığını belirterek, partililerin araya girip iki grubu uzlaştırdığını kaydetti. Büyütülecek bir hadise olmadığını vurgulayan Konca, şunları söyledi:

"Sandığa yakın bir yerde tartışma çıkmış. İlçe başkanımızla konuştum. Gelmiş araya girmiş, uzlaştırmış. Ciddiye alınacak, büyütülecek bir durum değil. Ufak çaplı yaralanmalar var. 4-5 kişi. Büyütülecek bir şey yok."

darıca kavga

AK PARTİ DARICA İLÇE BAŞKANI BIYIK: OKUL SORUMLUSUNA SALDIRDILAR

AK Parti İlçe Balkanı Muzaffer Bıyık ise HDP'lilerin, AK Parti'li okul sorumlusuna saldırdığını savundu. "Sağ olsun güvenlik geldi, zamanında müdahale etti ama arkadaşlarımız hastaneye gitti" diyen Bıyık, "Rapor alacaklar, şikayetçi olacaklar. Darbedilmiş. Bizim arkadaşlar iki kişiydi. İsmail Ramazanoğlu, Sedat Toksoy. 20-30 kişi saldırmışlar. Şu anda Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ndeler. HDP ilçe başkanı ile birlikte olayı yatıştırdık. HDP'li görevliler, görme engelli bir vatandaşa oy kullandırmak istemişler. Bizim arkadaşlarımız bu yetkinin sandık başkanında olduğunu, karışamayacağını hatırlatmış. Bunun üzerine ağız münakaşası çıkmış. Tartışma kavgaya dönüşmüş. HDP'lilerden de polisin gaz müdahalesinden etkilenenler olduğunu duyduk" ifadesini kullandı.