BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,66
HABER /  SEÇİM

Sur son durum 1 Kasım seçimleri ilçede nasıl geçiyor?

Diyarbakır Sur'dan gelen son dakika haberlere göre 1 Kasım seçimlerinde ilçe sakin bir gün geçiriyor. İşte Sur'da son durum,

Abone ol

Çatışmaların merkez noktalarından biri haline gelen Diyarbakır’ın Sur ilçesi uzun zaman sonra ilk kez sakin bir gün geçiriyor.

İlçeye açılan bütün sokakları tutan güvenlik güçleri okul önlerinde de seçim güvenliği önlemleri aldılar.

Bölgede yaşanan olayların ardından uzun süre kapalı tutulan Süleyman Nazif ve Yavuz Selim ilköğretim okulları oy kullanmaya gelenlerle doldu taştı. Birkaç kez sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçede durum sakin. Hendeklerin kapatıldığı Sur’da evlerin duvarları bölgede yaşananların izlerini taşıyor.

SUR İLÇESİ SAKİN

 Sur ilçesinde oy verme işlemi sakin ve olaysız sürüyor. Oy kullanılan merkezlerdeki kalabalık katılım oranının yüksek olacağını gösteriyor. Diyarbakır’ın diğer ilçelerinde de oy verme işlemi sakin bir şekilde sürüyor. Oy vermeye engelliler de katılıyor. Vücudunun bir tarafı felçli olan Sevdete Haydar onlardan biri. Sur ilçesinde yaşayan Haydar oyunu Süleyman Nazif İlk Öğretim Okulu’nda kullandı. Zarfını sandığa attıktan sonra, ‘Allah bizi kurtarsın’ dedi.

BÖLGEDE DURUM NORMAL

Oy verme işlemi bölgedeki diğer illerde de normal seyrinde devam ediyor. Bölgelerden aktarılan olumsuz bir haber henüz yok. Şırnak’ın Cizre ve Hakkari’nin Yüksekova ilçeleri ile, Lice ve Silvan ilçelerinde de seçim sakin seyrediyor. (Kaynak: El Cezire)