BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,17
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu ilk kaybını verdi! Partinin kurucular kurulu üyesi İhsan Özkes istifa etti

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partisinden ilk istifa haberi geldi. Partinin kurucular kurulunda yer alan eski CHP'li İhsan Özkes, istifa kararı aldığını duyurdu.

Abone ol

İhsan Özkes, kurucular arasında yer almama kararını Ahmet Davutoğlu'na ilettiğini de belirtti.

Kararını Twitter'dan duyurdu

CHP 24. ve 25. dönem İstanbul Milletvekilliği yapan İhsan Özkes, kararını Twitter'dan kamuoyu ile paylaştı.

İhsan Özkes'in paylaşımı şöyle: Eski Başbakanlardan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partinin kurucuları arasında idim. Ancak gördüğüm lüzum üzerine kurucular arasında yer almama kararımı Zatıalileri ile paylaştım.

Çarşamba günü açıklanıyor

Ahmet Davutoğlu, yeni partiyi Beysukent'teki çalışma ofisinde bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracak.  Davutoğlu'nun partisinin isminin 'Bizim Parti' olacağı söyleniyor. Partinin logosu ise çınar yaprağı olacak. Davutoğlu'nun partisinin kurucular heyeti 130 kişiden oluşuyor. 

Partide kimler var?
Ahmet Davutoğlu'nun tabelasını asmaya hazırlandığı partide Türkiye’nin Avusturya Büyükelçisi Ümit Yardım da yer alıyor. Yeni partideki bir diğer bürokrat ise eski YÖK Başkanı olan Polonya Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan... Alevi kesiminden ise Dinçer Türkmen ve Doğan Demir partideki isimler olacak. 

Erol Olçak'ın eşi de katıldı
AK Parti'nin efsane seçim reklamlarını hazırlayan merhum Erol Olçok'un boşandığı eşi Nihal Olçok da Davutoğlu'nun partisine katıldı. Erol Olçok oğlu ile birlikte 15 Temmuz darbe girişimine direnirken köprüde şehit edilmişti. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kadıköy'de otizmli çocuğa soyunma odasında dayak infial yarattı
Foto Galeri Kadıköy'de otizmli çocuğa soyunma odasında dayak infial yarattı Galeriye Gözat