BIST 9.572
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.477,15
HABER /  GÜNCEL

Davetiyedeki KKTC skandalı

Tenis Dağcılık ve Spor Kulübü uluslararası etkinlik için bir davetiye hazırladı. Davetiyede yer alan Kıbrıs Rum kesimi bayrağı sorun yarattı.

Abone ol

Adana Tenis Dağcılık ve Su Sporları Kulübü (ATDSK) tarafından uluslararası tenis turnuvası için hazırlanan davetiyede yer alan Kıbrıs Rum kesimi bayrağındaki haritada Türk bölümü farklı renkle işlendi.
Adana Tenis Dağcılık ve Su Sporları Kulübü (ATDSK) tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek ve 27 Nisan Pazartesi günü resmi açılışı yapılacak ''Uluslararası Çukurova Cup 14 Yaş Tenis Turnuvası''nın davetiyelerinde Kıbrıs Rum kesimi bayrağının yanlış basılması dikkati çekti.

Kıbrıs Rum kesiminin bayrağında Kıbrıs'ın tamamı sarı renkte gösterilirken, davetiyeye basılan bayrakta ise KKTC'nin olduğu bölüm mavi renkle işlendi.

ATDSK Başkanı Hilal Aksöz, bayraktaki teknik hatanın davetiyeyi hazırlayan grafikerin yanlışlığından kaynaklandığını belirtti.

Aksöz, şunları söyledi:

''Davetiye hazırlanırken turnuvaya katılan 16 ülkenin bayrağının görselleri internetten indirilmiş. Görseller, kontrol edilmeden kullanıldığı için yanlışlık da bu sırada olmuş. Grafikerimiz bir okulda öğretmenlik yapıyor. O, böyle bir şeyi bilerek yapacak birisi değil. Geçmiş yıllarda da bu tarz bazı küçük yanlışlıklarla karşılaşmıştık. Bundan sonra daha hassas davranacağız.''

Aksöz, davetiyelerin tamamını dağıttıklarını, bu nedenle yeni bir davetiye hazırlamalarının mümkün olmadığını ifade ederek, ''bu durum farklı anlamlarda yorumlanmamalı. Turnuva, tamamen dostluk ve kardeşliğe hizmet ediyor'' dedi.