BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davet polemiğine AK Parti'den eleştiri

Liderlerin davet polemiği yeniden başladı. AK Partili Elitaş görüşme mekanını sorun edenler için çok ağır konuştu.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki olası bir görüşmede, “mekan konumunu 'senin mekanın, benim mekanım' diye hafifletmenin, terörün zımni olarak desteklenmesi anlamına geleceğini” söyledi.

Elitaş, bir gazetecinin, Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında, terör konusunda bir görüşme olup olmayacağı yönündeki sorusu üzerine, terör meselesinin Türkiye'nin ciğerini yakan bir konu olduğunu dile getirdi.
Herkesin bu konunun bitmesi için gayret gösterdiğini belirten Elitaş, “Bu çağrı konusunda protokol meselesini gündeme getirmek, teröre verilen değerin, önemin hangi noktada olduğunu ortaya koyar” dedi.

Mustafa Elitaş, terör konusunun hassas bir iş olduğunu, “bunu onur ve gurur meselesi haline getirmenin yanlış olacağını” kaydederek, “Mekan konumunu, 'senin mekanın benim mekanım' diye hafifletmek, terörün zımni olarak desteklenmesi demektir. Siyasi parti genel başkanları, Sayın Cumhurbaşkanının ya da Sayın Meclis Başkanının başkanlığında toplanabilirler ya da Sayın Başbakanın davetine icabet ederler... Ama onlar gelmiyorsa, Sayın Başbakan da ümit ediyorum, gelmeyenlere tekrar bir ziyaret müracaatında bulunur, onlarla görüşür diye tahmin ediyorum” diye konuştu.

Herkesin, terör konusunda dağarcığındaki fikri masaya yatırması gerektiğini dile getiren Elitaş, “Hangi masada, mekanda değil... Terörü çözmek için herkes gayret göstermeli” dedi.

CHP'YE GİDİLEBİLİR Mİ?

Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş, Başbakan Erdoğan'ın, CHP Genel Merkezine gidip gitmeyeceğine ilişkin soruya, “Onu görüşmedik, yetkili kurullarda görüşmek lazım. Sayın Başbakanın kendi takdirleridir. Ak Parti Genel Başkanı bu konuda yetkili kurullarla bir görüşme yapmadı” yanıtını verdi.
“Başbakanın nerede olduğunu biliyor musunuz?” sorusunu, Elitaş, “Medya daha iyi bilir herhalde” diye cevapladı.

BAŞBAKAN'A TATİL SAVUNMASI

Mustafa Elitaş, “Ülke gündeminde bu kadar mesele varken, Başbakanın ortadan kaybolması eleştiriliyor. Bu eleştirileri nasıl karşılıyorsunuz?” sorusu üzerine, “Bunlar basit meseleler. Olgunlaşmamış zihniyetin siyaset sahnesinde yer alması demektir” diye konuştu.