BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.241,64
HABER /  DÜNYA

Danışmanıyla aşkı ifşa olmuştu! İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock istifa etti

İNGİLTERE Sağlık Bakanı Matt Hancock'un, danışmanı Gina Coladangelo ile samimi görüntülerinin basına sızması Londra'nın gündemine oturdu. 15 yıllık eşini kendisi gibi evli olan danışmanıyla aldatan Matt Hancock, görüntülerin ardından istifa etmek zorunda kaldı. Hancock'un yerine eski İçişleri ve eski Maliye Bakanı Sajid Javid getirildi.

Abone ol

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'un başdanışmanı Gina Coladangelo ile yaşadığı ilişkinin yankıları sürerken, ülkeyi sarsan yasak aşk skandalı ile ilgili sıcak gelişme yaşandı. Matt Hancock, skandal görüntülerin ardından istifa ettiğini açıkladı.

İstifa kararını sosyal medya hesabından yayınladığı video ile duyuran Matt Hancock, "İngiliz Sağlık Bakanlığı görevimden istifa ettiğimi Başbakan'a bildirmek isterim. Bu ülkede herkesin yaptığı inanılmaz fedakarlıkların farkındayım. Bu kurallara bağlı kalanlar var ve benim istifa etmem gerekiyor. Buradan bu kurallara bağlı kalıp inanılmaz fedakarlıkta bulunan insanlara teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

İngiltere'de istifa eden Sağlık Bakanı Matt Hancock'un yerine eski İçişleri ve eski Maliye Bakanı Sajid Javid getirildi.

Javid, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "böylesine kritik bir zamanda" kendisinden Sağlık Bakanı olmasının istenmesinden "onur duyduğunu" belirterek, "Salgınla mücadelemize katkıda bulunmayı ve bir kez daha Bakanlar Kurulu'ndan ülkeme hizmet etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." ifadesini kullandı.

51 yaşındaki Javid, daha önce 2018'den 2019'a kadar İçişleri Bakanı, ardından da Şubat 2020'ye kadar Maliye Bakanı olarak görev yapmıştı.

Pakistan asıllı Javid, Başbakan Boris Johnson'ın kendisinden tüm danışmanlarını görevden almasını ve onların yerine Başbakanlık tarafından atanacak danışmanlarla çalışmasını istemesinin ardından istifa etmişti.

Kendisine saygısı olan hiçbir bakanın bu koşulları kabul etmeyeceğini belirten Javid'in yerine Rishi Sunak Maliye Bakanı olarak atanmıştı.

Video kayıtları yayınlandı
Öte yandan, 15 yıllık eşi Martha Hancock'u, Sağlık Bakanlığı binasında danışmanıyla aldatırken kameralara yakalanan Matt Hancock'un o anlarının görüntüleri de kamuoyuyla paylaşıldı.

Başkent Londra'da bulunan bakanlık binasında, 6 Mayıs'ta kaydedilen görüntülerde Hancock, danışmanı Coladangelo'u, etrafı kolaçan ettikten sonra kendisine çekerek öpüyor. Kapıyı kapatmadan önce etrafta kimse olup olmadığına bakan Hancock ve Coladangelu çiftinin, tutkulu bir biçimde birbirlerine sarıldığı da görülüyor.

Türkiye'yi 'Kırmızı' listeye almıştı

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Türkiye'ye karşı katı politikalar uygulayan bir isimdi. Hancock, aşılamada büyük başarılar yakalayan Türkiye'yi hala kırmızı listede tutarak turizmi büyük ölçüde etki yapıyordu.

Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine otelde karantinada kalmaları gerekiyor. Bu otel konaklamasının 1750 sterlinlik (yaklaşık 21 bin 250 liralık) masrafını da yolcuların karşılaması gerekiyor.

15 yıldır Martha Hoyer Millar'la evli olan bakan Hancock'un, evli olan 3 çocuk annesi asistanıyla kameralara yakalandığı görüntünün muhbirler tarafından basına sızdırılmasıyla olay dünya çapında geniş yankı uyandırmıştı. Hancock'un eşi Martha'nın, aldatıldığını öğrendikten sonra evi terk ettiği anlar ülke basını tarafından görüntülenmişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Karısını aldatan İngiliz bakan dudak dudağa yakalandı
Foto Galeri Karısını aldatan İngiliz bakan dudak dudağa yakalandı Galeriye Gözat