BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tank Palet Fabrikası'nda Katar yalanlarına cevap verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tank Paleti Fabrikasında işçilere hitap etti.. Erdoğan'ın gündeminde Kılıçdaroğlu'nun Katar iddiaları var.

Abone ol

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arifiye 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğünü ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret sonrası konuşma yaptı. Erdoğan'ın hedefinde Tank Palet Fabrikası'nın Katarlılar'a satıldığını iddia eden CHP vardı. 

Fabrikanın mülkiyetinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ait olduğunun altını çizen Erdoğan Kılıçdaroğlu için "Bay Kemal işi gücü akşam yalan sabah yalan" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

*Fabrikamızın mülkiyeti Hazine'nin tahsisi Milli Savunma Bakanlığımızındır. Yani burası devletin malıdır, tapusu devlettedir öyle de kalacaktır.

*Hani diyorlar ya 'Katar, Katar, Katar'. Evet Katar buranın finansal ortağıdır, yüzde 49'uyla. Yüzde 51 Türk ortaklara aittir. İşletmeyi yürüten firma Türk firmasıdır.Fabrikanın fiili yönetiminde Tosyalı Holding dışında ortak yoktur. Türk şirk etin yönetim yapısı da yakın zamanda değişmiştir. Buradaki çalışmalar Tosyalı Holding tarafından sürdürülecektir.

*Her kim bu fabrikanın satıldığını söylüyorsa yalan söylüyordur. Bay Kemal işi gücü akşam yalan sabah yalan. Bu fabrikayla ilgili yalan ve iftiraları pervasızca tekrarlayan CHP'nin başındaki bu zat, yargı tarafından tazminat cezasına da çarptırılmıştır.

Gençlerimize saygısızlık yapıyorsun

*Daha yeni Katar'ın çocuklarını gençlerini tıp fakültesine sınavsız alıyormuşuz. Yok böyle bir şey. Bunu ispat et, hangi Katarlı öğrenciyi üniversitelere sınavsız aldık ispat et desek. Hukukta bir kaide var. Sen bizim gençlerimize saygısızlık yapıyorsun. Bir gün önce bunu açıklıyorsun, bir gün sonra sınav var.

*Burası her ne kadar palet fabrikasıysa da biz burada tankı da üreteceğiz. Bu donanım burada var.

*Türk savunma sanayinin gurur abidesi olan bu fabrikamızı yeni yatırımlarla, yeni insan kaynağıyla, yeni kabiliyetlerle geleceğe taşımak boynumuzun borcudur.

*BMC istihdam ettiği ilave mühendislerin de katkısıyla buradaki diğer faaliyetleri yürütmenin yanında ülkemizin yerli ve milli tank projesini inşallah gerçekleştirecektir

Sen Erdoğan'ın ne zamandan beri talimatla konuştuğunu gördün

*Biz Libya'da da varız, Azerbaycan'da da varız, Suriye'de de varız, Doğu Akdeniz'de de varız, olmaya da devam edeceğiz. Hakkımız neyse bu hakkımızı söke söke alırız ve alacağız. Doğu Akdeniz'de Kıbrıs'taki özellikle bütün o denizlerde petrol arama işlemlerimizi yürüteceğiz.Allah nasip ederse 20 Temmuz'da KKTC'deyim. Geniş bir ekiple orada olacağız.

Geçen günü Avrupa Komisyon Başkanı ile konuşuyoruz. 'Duydum ki Kıbrıs'a gidecekmişsiniz' dedi. Dedim gideceğim. E orada sert mesajlar vermezseniz. Bunlar kimin kim olduğunu hala öğrenememişler. Ben bu milletin bir evladıyım. Sen Erdoğan'ın ne zamandan beri talimatla konuşma yaptığını gördün. Biz hakkımız neyse hakkımızı söke söke alırız ve alacağız.

Kıbrıs'taki bütün o denizlerde oralardaki petrol arama işlemlerimizi yürüteceğiz. Şu anda sondaj yapıyor muyuz? Yapıyoruz. doğal gazın sinyalleri geliyor. Hedef bir an önce oradan doğal gazı çıkarmak. Sonra benim milletim çok rahatlayacak. Çok daha ucuza doğal gazı kullanma fırsatını yakalayacak.

Altay tankı müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sınır harekâtlarında teröristlere kan kusturan fırtına obüslerinin, poyraz mühimmat araçlarının üretildiği tank paleti fabrikasında Altay tankı için de müjde verdi.

Erdoğan, "Fabrikamızda, yıllarca çeşitli modellerdeki tanklarımızın, obüslerimizin modernizasyonları, mekanik ve elektronik kalibrasyon hizmetleri yapılmıştır. Altay tankımızın üretimini burada yapmayı planlıyoruz. Yazılımdaki gençlerimize sordum, en kısa sürede bitecek diyorlar. En kısa zaman ne zaman? Artık bize bunu söyleyin. ‘2023’ün başında bunu yetiştirmeye var mıyız?’ dedim. Bizde bütün ekibi sıkıştıracağız ve hedef buradan Altay’ın 2023’ün başında orduya teslim törenini yapacağız” dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan Tank Palet Fabrikası'nda
Foto Galeri Cumhurbaşkanı Erdoğan Tank Palet Fabrikası'nda Galeriye Gözat