BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çöp evden çıkan çocuk için hastaneden açıklama! Boyu ve kilosu kaç? Konuştu mu? Hiç okula gitmemiş!

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, hastanede tedavi gören 9 yaşındaki çöp evden çıkan çocuğun son durumu hakkında açıklamalar yaptı. Bulunduğunda perişan halde olan çocuğun yemek yemeğe başladığı, gülümsediği ancak hiç okula gitmediği bilgisi açıklandı.

Abone ol

Bursa'da bir çöp evde 1 yıldır kilitli tutulan ve bitkin halde bulunan 9 yaşındaki erkek çocuk, önce Antalya’da yaşayan annesine daha sonra savcılık kararıyla Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edildi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Cem Muhammed'in durumunu açıkladı. 9 yaşındaki Cem Muhammed, 17 kilo ağırlığında, 138 santim boyunda. Yemek yemeye başlayan Cem Muhammed'in ne kilosu ne de boyu 9 yaşındaki bir çocuğun olması gerektiği gibi değil.  AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Cem Muhammet A.’nın son durumuyla ilgili şu bilgileri verdi:

-Gelişme geriliği mevcut. Önemli olan gelişme geriliği değil, toparlaması mümkün ama daha önemlisi travmalar var. Ruhsal sağlığı açısından çok ciddi görevler var. Uzun süre açlıktan sonra aniden beslenmeye geçilemiyor. Düşük kalorili ve yavaş beslenme başlanacak.

-Çok güzel bir çocuk. Gülümseyen bir çocuk. Daha korkak bir çocuk bekliyordum. Bizi mutlu etti daha farklı bekliyordum.  Önemli olan onu bu yaşadığı şeyi geri bırakabilecek kadar güçlü yetiştirebilmek. 

-17 kilo, 138 santim boyu.Persentile göre yüzde 50'nin altııda. Olması gerekenin çok çok altında. Bir deri bir kemik neredeyse. Olması gereken düzeye gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz.

-Organ yetmezliği tespit etmedik. Sıvı açığı var. Yüksek kalori bol proteine geçilecek. Yaşıtlarını yakalaması biraz zaman alacak.

Hiç okula gitmemiş
-Gülümsedi. Hiç okula gitmemiş, okuma yazma bilmiyormuş. Taze fasülye yemiş, çorba içmiş, yoğurt yemiş. Oyuncakları görünce mutlu oldu. Daha yolun çok başındayız.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Bursa çöp evdeki Cem'in teyzesinin ifadesi: 1 yaşından beri benimle yemek yemiyordu bende...
Foto Galeri Bursa çöp evdeki Cem'in teyzesinin ifadesi: 1 yaşından beri benimle yemek yemiyordu bende... Galeriye Gözat