BIST 9.455
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.499,25
HABER /  DÜNYA

Çin’i sel vurdu

Çin’in batı bölgelerinde yaşanan sel felaketi sonrası binlerce insan evsiz kalırken, meydana gelen heyelanda da 40 kişi toprak altında kaldı...

Abone ol

Çin’in batı bölgelerinde yaşanan sel felaketi sonrası binlerce insan evsiz kalırken, meydana gelen heyelanda da 40 kişi toprak altında kaldı.
Kurtarma ekipleri heyelan sonrası toprak altında kalan kişiler için kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade ederken, yetkililer yaşanan sel felaketini son 50 yılın en büyük sel baskını olarak nitelendirdi. Beichuan kentinde sel sonrası bir köprü çökerken, yetkililer 12 kişinin kayıp olduğunu belirtti. Siçuan’da ise pazar gününden beri devam eden selden 360 bin kişi etkilendi. 300 kişi sel sonrası evlerini kaybederken, 6 bin 100 kişi ise hastaneye kaldırıldı.
Siçuan Belediye Başkanı Wang Jun, “200 silahlı polis ve asker ile nehir boyunca hayatta kalanları arıyoruz. Fakat kayıp sayısı konusunda net bilgi yok. Araştırmalara devam ediyoruz” dedi.
Selden etkilenen bir başka kent olan Mianzhu’da ise iki köprü yıkıldı. Sel mağdurlarından Lin Rui, “Köprüyü geçmeme çok az kalmıştı. Birçok kişi de benimle aynı durumdaydı. Aniden aracın sallandığını ve köprüden düştüğümüzü hissettim. Hareket etmek için zamanım yoktu. Aracın camı açıktı. Emniyet kemerimi gevşetmeye de zamanım yoktu, bu yüzden bütün gücümü kullanarak camdan dışarı çıktım” diye konuştu.
Mianzhu kenti Ulaştırma Bölümü Müdür Yardımcısı Wang Feng ise açıklamasında, “Henüz kayıp sayısı hakkında net bilgi edinemedik. Burada insanları koruyarak köprüden uzak tutmaya çalışıyoruz. Onlara geri dönmelerini ya da başka yoldan gitmelerini söylüyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)