BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.433,15
HABER /  DÜNYA

Çin'de ABD vatandaşına müebbet hapis cezası verildi! Gerekçe ise...

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

ÇİN'de bir mahkeme, 78 yaşındaki ABD vatandaşını casusluk suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Abone ol

Çin’in Suzhou kentindeki bir mahkeme, 78 yaşındaki ABD vatandaşı John Shing-Wan Leung’in müebbet hapis cezası almasına hükmetti. Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, 15 Nisan 2021'de istihbarat teşkilatı tarafından gözaltına alınan Leung’in casusluktan suçlu bulunduğu ve tüm siyasi haklarının elinden alındığı kaydedildi.

Çin’den suçlamaların gerekçesine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, ABD’nin Pekin Büyükelçiliği ise mahkeme kararıyla ilgili yetkililerin bilgisinin olduğunu belirtti. Açıklamada, "Dışişleri Bakanlığının denizaşırı bölgelerdeki ABD vatandaşlarının emniyet ve güvenliğinden daha büyük bir önceliği bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Çin’de Temmuz ayında yürürlüğe girmesi planlanan mevcut casusluk yasasının kapsamını genişleten yeni düzenlemeye göre ulusal güvenlikle ilgili olduğu belirtilen herhangi bir verinin paylaşılması yasaklanacak.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Açılan sandık sayısı yüzde 98'i geçti 28. Dönem Milletvekilleri belli oldu! İşte TBMM'de yer alacak 600 isim
Foto Galeri Açılan sandık sayısı yüzde 98'i geçti 28. Dönem Milletvekilleri belli oldu! İşte TBMM'de yer alacak 600 isim Galeriye Gözat