BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Çiller-Yılmaz komşu oluyor

Tansu Çiller, çok sık polemik yaşadığı Mesut Yılmaz’la Fulya’daki Selenium Twins’te komşu oluyor.

Abone ol

DYP’nin eski Genel Başkanı Tansu Çiller, siyaset yaptığı yıllarda çok sık polemik yaşadığı ANAP’ın eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz’la Fulya’daki Selenium Twins’te komşu oluyor.

Çiller dev tesisin içinde 4 daire bulunan 23’üncü katını, Mesut Yılmaz da 20’nci kattan 2 daire satın aldı. Global Menkul Değerler’in sahibi Mehmet Kutman, gökdelenin 28-29 ve 30’uncu katlarının sahibi oldu. Gökdelende Boyner Ailesi’nden anne Ayten Boyner, Muzaffer Göçek ve Bekir Okan 2’şer daire, eski Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Prof. Dr. Tansu Salman, Prof. Dr. Hilal Mocan ve Atilla Donat 1’er daire satın aldı. Sabancı Ailesi’nden de 1 kişinin daire almak için girişimde bulunduğu belirtildi.

Beşiktaş Spor Kulübü’nün Fulya’daki eski tesislerinin yerine yaptırdığı Selenium Twins, 160 bin metrekare alan üzerine 13-15 katlı ve 2 adet 30 katlı 4 bloktan oluşacak. 18 bin metrekare alanda, alışveriş merkezi ve sosyal tesisler yer alacak. 13 katlı blok, Beşiktaş Spor Kulübü tarafından Acıbadem Hastahanesi’ne kiralandı. Sosyal tesisler ise İzmir’deki alışveriş merkezi KİPA’yı alan TEZCO tarafından işletilecek.

Yasal süreleri 24 ay olmasına rağmen çalışmalarını 18 ay içinde bitirme sözü verdiklerini belirten projenin müteahhiti Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, "Aslında gizli hedefimiz bu tarihin de altına inebilmek. 24 saat 3 vardiya halinde çalışıyoruz. Şimdiden hafriyatın yüzde 70’ini bitirdik" dedi.

BELEDİYE ONAY VERDİ

Fulya Projesi Beşiktaş Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören ile Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ı karşı karşıya getirmişti. Avam projeyi önceki gün imzalayıp kulübe gönderen Ünal, imza için detaylı projeyi bekliyor. Siyah beyazlı kulübün yatırımlar sorumlusu İlhan Durusoy, belediyenin projeyi, bir takım değişiklikler sonrası onayladığını, ancak kulübün istediği şekilde olmadığını söyledi.

18 ayda taşınacaklar

Fulya’daki Selenium Twins’in bitirme süresi 24 ay. Müteahhit Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu 18 ay içinde bitirme sözü verdiklerini söyledi. Bittiğinde çok sayıda ünlü komşu olacak.

Kaynak: