BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

OGS ve KGSyi unutmayın

İstanbul'daki köprülerde nakit ödeme gişeleri kaldırılıyor. 2 Nisan Pazar paralı geçiş için son gün.

Abone ol

Köprülerde zorunlu OGS ve KGS uygulaması başlıyor. 2 Nisan Pazar gece yarısından sonra Boğaziçi Köprüsü'nde nakit geçiş yapılmayacak

İstanbul'daki köprülerde nakit ödeme gişeleri kaldırılıyor. Karayolları yetkilileri, 'Boğaziçi köprülerinde sadece OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) ve KGS (Kartlı Geçiş Sistemi) uygulanacak. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde ise yalnızca 4 tane paralı geçiş gişesi kalacak. Uygulama 2 Nisan gece yarısında başlayacak. Günde yaklaşık 375 bin araç geçiyor. Bunların yüzde 68'si yani yaklaşık 255 bin araç OGS veya KGS ile geçiyor. Paralı gişelerin kaldıracağımızı duyurduktan sonra günde 1.600-1.700 adet kart satmaya başladık. OGS'yi Ziraat Bankası, PTT ve köprü girişlerindeki noktalardan satın alabilirsiniz. OGS'yi satın almak isteyenler 40 dolar (54 YTL), kiralamak isteyenler ise aylık 3 YTL ödeyecek. KGS'yi ise Ziraat Bankası ve köprü girişlerindeki noktaların yanı sıra Halkbank, İş Bankası ve Vakıfbank'tan alabilirsiniz. KGS'nin fiyatı da 1 milyon 50 kuruş' dedi.

OGS'ye karşı dava açılıyor

YapI-Yol SEN Başkanı Bedri Tekin 'Karayolları'na dava açmaya hazırlanıyoruz. Bu uygulamanın başarı şansı çok az. Bu benim sürekli kullandığım bir hizmet değilse neden daha önceden yatırım yapayım. OGS'ye depozito uygulanıyor. KGS için en az '10 geçişlik kart al' deniyor. Yurtdışından vatandaşlar gelince onlara da mı 'Kart al' denilecek. Zorunlu hale getirilmesi yanlış. Hukuk dışı bir uygulama' dedi.