BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.455,76
HABER /  SPOR

10 dakikada Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin Diyarbakır'ı rahat geçmesine usta yorumcu Rıdvan Dilmen işte böyle değerlendirdi.

Abone ol

Samandıra'ya tribün yapmışlar haberimiz yok. Fenerbahçe dün Samandıra'da antrenman maçı oynarmış gibi bir karşılaşma çıkardı. Maçın seyircisiz ve Malatya'da olması, ilk on dakikada yakalanan skor avantajı, oyunu çabuk bitirdi, ondan sonraki 80 dakika formaliteye döndü.
Fenerbahçe ilk dakikadan itibaren ayağa çabuk oynayarak ve özellikle Mehmet Yozgatlı'nın kanadından bulduğu boşluklarla Diyarbakır takımı önünde bol bol pozisyon yakaladı, 2-0'dan sonra her iki takım oyuncuları da maçın bittiğini kabul edercesine mücadele etti.

Kalite farkı
Diyarbakır takımının son derece etkisiz ve isteksizliği, istekli ve etkili Fenerbahçe'ye karşı fark yemesine sebep oldu. Fenerbahçe takımı şampiyonluk yolunda puan kaybına tahammülü olmayan bir takım görüntüsü verirken, Diyarbakır kümede kalmak isteyen bir takım görüntüsü çizmedi. Bu istek ve mücadele farkı da, zaten aralarında çok kalite farkı olan iki takım arasındaki maçı tamamen antrenman havasına dönüştürdü.
Fenerbahçe'nin her organize atağı uzun haftalardır pozisyona dönüşüyor. Dün de öyle oldu. Tek fark soldan çok etkili giderlerdi, iki haftadır Mehmet Yozgatlı'nın kanadından yani sağdan maçı çözüyorlar.

Gol yemiyor
Rüştü, Deniz, Luciano, Servet ve Ümit beşlisi belki de en rahat maçlarından birini çıkardılar. Kemal ve Marco'nun önünde oynayan Appiah da Nobre'nin boşalttığı yerlere bol bol koşular yaptı, hem gol attı, hem pozisyon buldu. Zor motivasyon sağlanacak maçta Fenerbahçe takımı çok kolay bir galibiyet elde ederken, üst üste maç trafiğini bir bakıma aktif dinlenme ile gidererek, zorlu Gaziantep deplasmanı öncesi karlı bir sınav yaptı.
Son dört lig maçında sadece bir gol yemesi - o da ofsayttan - Fenerbahçe'nin en büyük artısıydı.
Diyarbakır'ın altında iki tane daha takım var. Yani matematik olarak fazlasıyla şansı var. Ama kafa olarak bittiklerini gördük.
Maçın hakemi Yılnur Önen rahat bir yönetim gösterdi. Hakem için neticenin ilk on dakikada netleşmesi de avantajdı.