BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.403,23
HABER /  GÜNCEL

Çiftçilerde ödeme sevinci

Çiftçilere yönelik tüm ürünlerdeki prim ödemelerine Ziraat Bankası Şubeleri'nden başlandı.

Abone ol

Çiftçilere, kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola, dane mısır, aspir, zeytinyağı ve sofralık ham zeytin için destekleme primi ödemelerine başlandığı bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, ''Kütlü Pamuk, Yağlık Ayçiçeği, Soya Fasulyesi, Kanola, Dane Mısır, Aspir, Zeytinyağı ve Sofralık Ham Zeytin Üreticilerine Destekleme Primi Ödenmesine Dair'' Bakanlar Kurulu  Kararı'nın Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından ödemelere başlandı.

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Cumali Doğru, AA muhabirine yapığı açıklamada, tüm ürünlerdeki prim ödemelerine Ziraat Bankası Şubeleri'nden başlandığını belirterek, ''Tam ekim mevsiminde primlerin ödenmesi çiftçiye büyük bir finansman rahatlığı sağlayacak'' dedi.

Doğru, şunları kaydetti:

''Çiftçi bugünlerde ihtiyacı olan gübreyi, akaryakıtı, tohumu bu primle alacak ve büyük bir rahatlık yaşayacak. Ancak, prim ödemesi gecikseydi üretici bunları vadeli alacak ve ilerde alacağı primle de ancak borcunun faizini ödeyebilecekti. Prim ödemeleri çok uygun bir zamanda dağıtıldığı için çiftçinin yüzü güldü.''

Adana Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin de 1 milyon 485 bin 307 dekar alanda dane mısır, ayçiçeği ve kütlü pamuk ekimi yapan 18 bin 809 çiftçiye toplam 102 milyon 534 bin 885 YTL ödeme yapılacağını söyledi.