BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Arınça istifa çağrısı

CHP Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay, TBMM Başkanı Arınç'ı istifaya çağırdı.

Abone ol

CHP Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, ''bulunduğu konumun kendisine sağladığı olanakları, kötü niyetle kullanarak fırsatçılık ve toplum kabadayılığı yaptığını'' savunarak, Arınç'ı istifaya çağırdı.

Tomanbay, CHP'li bazı milletvekilleri ile birlikte Parlamento'da düzenlediği ortak basın toplantısında, Arınç'ı, ''ettiği yemine, sadakate ve saygıya çağırdıklarını'' söyledi.

TBMM Başkanlık koltuğunun ilk sahibinin Atatürk olduğuna işaret eden Tomanbay, aradan geçen 86 yıl içerisinde Türk ulusunun, 23 Nisan'ın önemini her geçen gün daha da iyi kavradığını, demokrasi ve laikliğe artan bir bilinçle sahip çıktığını söyledi.

''Ancak ne yazık ki 23 Nisan'ın bu artan önemini son Meclis Başkanı anlayamamış durumdadır'' diyen Tomanbay, 23 Nisan kutlamaları nedeniyle yaptığı konuşmada dile getirdiği görüş ve davranışlarıyla, marjinal bir görüntünün sergileyicisi olduğunu, o makam adına bundan daha üzüntü verici bir durum olamayacağını savundu.

Mehmet Tomanbay, 21 yaşındaki bir genç ile 7-12 yaş grubundaki çocukların bayramı arasındaki bağlantıyı, Türk milletinin çözemediğini ifade ederek, Meclis Başkanı'nın, çocuklara Meclis kürsüsünden ettirilen yemin metninden ''laiklik'' kelimesini çıkartarak, milletvekili seçildiğinde ettiği namus yeminine de sadık kalmadığını öne sürdü.

''BU AYIBIN ALTINDAN NASIL KALKACAKTIR?''

Meclis Başkanı'nın söylediği sözlerin arkasında durduğunu açıkladığını kaydeden Tomanbay, şöyle konuştu:

''Sıkça söylenen bir halk deyimi vardır: Bir söylediği diğer söylediğine uymayan insanlar, güvenilmez ve itibarsız kabul edilir. Siyasetçi için de, bir yaptığı diğer yaptığına uymayanlara ilkesiz ve fırsatçı denilir.

Türkiye'de kurumlar arasında eşitsizlik ve ayırımcılık olduğunu iddia edeceksiniz, diğer taraftan da kendiniz ayrıcalık peşinde koşacaksınız. Sosyal güvenlik yasasının görüşüldüğü Meclis oturumunda eşdeğerlerinize göre kendinize 3 katı oranında bir ayrıcalık yaratacaksınız. Bülent Arınç, bu ayıbın altından nasıl kalkacaktır?  Arınç, bulunduğu konumun kendisine sağladığı olanakları, kötü niyetle kullanarak fırsatçılık ve toplum kabadayılığı yapmaktadır.

Atatürk'ün açtığı demokrasi ve hukuk yoluyla iktidara gelenler ne yazık ki bu siyasal yapının değerini kavrayamayarak, Cumhuriyet'in birikimlerini ve temel değerlerini yok etmeye çalışmaktadırlar. Meclis Başkanı, taşıyamadığı bu yüce görevden derhal istifa etmelidir.''