BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Dünya kupasından GSya davet

2006 Dünya Kupası etkinliğine Türkiye'den sadece Galatasaray çağrıldı.....

Abone ol

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, 2006 Dünya Kupası etkinlikleri çerçevesinde Almanya'da düzenlenen 'Futbolun Sihri' sergisinin açılışına davetli olarak katılacak. Canaydın, Hamburg Etnografya Müzesi'nde bugün açılacak olan sergiye katılmak üzere Almanya'ya gitti. Sarı-Kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, serginin açılışına dünya futbolunun ünlü isimleri, üst düzey siyasetçi ve dünya futbolunda isim yapmış kulüp temsilcilerinin katılacağı ifade edildi


Sitedeki haberde, 'Futbolun Sihri' sergisi açılış gecesine Türkiye'den sadece Galatasaray Kulübü adına Başkan Özhan Canaydın'ın davet edildiği vurgulandı. Haberde, "Sergiyi düzenleyen organizasyon komitesinin başkanı olan Prof. Köpke'nin, Türkiye'den Galatasaray'ın çağrılmasına neden olarak, Galatasaray'ın uluslararası tanınırlığını ve 'Türkiye'nin en başarılı kulübü' olmasını gösterdi" denildi


Galatasaray ürünlerinin de sergileneceği sergide, 1930 yılında düzenlenen ilk resmi Dünya Futbol Şampiyonası'nda verilen kupadan 1983'te Rio de Janeiro'da çalınan kupanın daha sonra yapılan birebir kopyasına, yine ilk Dünya Kupası'nın final maçı formalarından futbol tarihinin en iyi defans oyuncusu sayılan efsane isim Jose Nasazzi'nin de final maçında giydiği kramponlara kadar birçok ürün yer alıyor.


Türkiye'den ve Avrupa'dan Galatasaray taraftarlarının gönderdiği el
emeği Galatasaray ürünlerinin de sergileneceği sergideki en ilginç ürün ise Sarı-Kırmızı renklere boyalı, 'Cim Bom' motifli bir gemi maketi olacak.
Öte yandan Galatasaray, Ankaraspor maçının hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Gerets yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, tempolu koşuların ardından, bire bir, ikiye iki ve üçe üç mücadele çalışması yaptı.


Hakan, Tomas ve Cihan sağlık ekibi tarafından yürütülen tedavilerinin ardından, idmanın tamamında yer alırken Saidou tedavisi yapıldıktan sonra fizyoterapist Cumhur Erol eşliğinde özel bir antrenman programı dahilinde sahada çalıştı. Tedavisi süren Yalçın da sahada çalışırken, Ümit Karan'ın sağlık merkezindeki tedavisine devam edildi.