BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.412,02
HABER /  GÜNCEL

CHP'liler Savarona'nın hesabını soracak!

Atatürk'ün yatının fuhuş yuvası olması CHP Bodrum teşkilatını ayağa kaldırdı. Hükümete yatla ilgili önerileri var.

Abone ol

CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, CHP Bodrum örgütü olarak, Savorana yatına talip oldu. Ata yadigarı Savarona'yı Bodrum'da devrim müzesi yapmayı planlıyorlar.

Öztürk, CHP Bodrum İlçe Binası'nda düzenlediği basın toplantısında, Atatürk'ün ''bir çocuğun oyuncağını bekler gibi, bekledim'' dediği, ömrünün son 54 gününü geçirdiği, nice devlet başkanını ağırladığı, kabine toplantılarını yaptığı Savarona'nın bu ülkede korunması gereken, müze yapılması gereken en önemli değer olduğunu söyledi.

Atatürk'ün yatının bu gün getirildiği durumunun yürek sızlatıcı olduğunu savunan Öztürk, ''Eminim ki Ata'mızın kemikleri de sızlamıştır. Savarona'yı 49 yıllığına kiralayan Kahraman Sadıkoğlu'na sesleniyorum; derhal Atamın yatından ellerini çek. CHP Bodrum örgütü olarak, Bodrum adına atamızın yatına talibiz. Savarona'yı Bodrum da devrim müzesi yapacağız'' diye konuştu.

"UTANCI YAŞATANLARDAN HESAP SORACAĞIZ"

Öztürk, ''CHP Bodrum örgütü olarak çıktığımız bu yolda bize destek olunuz. Bizim yanımızda olunuz. Bizimle beraber olunuz. İnanın bana, biz Bodrum olarak bunu yapabiliriz. Hemen bir Bodrum Platformu oluşturup, güçlerimizi, imkanlarımızı birleştirip bunu yapabiliriz. En azından ben bunu Atamıza borçlu olduğumuzu düşünüyorum. Atamıza nasıl sahip çıktığımızı bütün dünyaya gösterelim istiyorum. Biz yola çıktık dostlar, gelin bu kervanı hep birlikte oluşturalım" dedi.

Öztürk, ''Buradan bu ülkenin Ulaştırma Bakanına, Kültür ve Turizm Bakanına sesleniyorum; Atamızın yatına talibiz ve bedelini ödemeye hazırız. Atamızın yatını Bodrum'da Devrim Müzesi yapacağız. Bu utancı bu millete yaşatanlardan böyle hesap soracağız. Ve bir daha böyle bir utancı bu ulusun yaşamasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.