BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaeli'nde konservatuvar sonuçları açıklandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi'nin yaptığı sınav sonuçlarına internetten ulaşılabiliyor.

Abone ol

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı ile Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin 2010-2011 eğitim öğretim dönemi sınav sonuçları açıklandı. Konservatuar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin sınavlarını bu yıl 215 kişi kazandı. Sınavı kazanan öğrencilerin 1 Ekim Cuma günü mesai bitimi saatine kadar kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

Konservatuar sınav sonuçları Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürlüğü’nün Leyla Atakan Kültür Merkezi içindeki yerinde, Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin sınav sonuçları ise eğitim merkezinin Anıtpark içindeki binasında ilan edilmemeye başlandı. Bunun yanı sıra sonuçlar Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi olan www.kocaeli.bel.tr adresi üzerinden de yayınlanıyor.

Juri de kimler vardı?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, kentin büyük önem verdiği sınav sınavlar için iki önemli üniversitenin öğretim üyelerinden oluşan bir jüri oluşturdu. Jüride Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın yanı sıra Büyükşehir Belediye Konservatuarı ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin öğretim üyeleri yer aldı. Jürinin yaptığı değerlendirmeler sonucu 153 öğrenci konservatuara, 62 öğrenci de Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’ne girmeye hak kazandı.

Konservatuvar'a girenler

Büyükşehir Belediye Konservatuarı bu yıl Türk Sanat, Türk Halk, Batı Müziği ve Bale bölümlerine ait 18 branşta sınav açtı. Hafta sonunda gerçekleştirilen sınavlara yaklaşık 700 öğrenci girdi. 4 bölüm için yapılan sınavı 153 öğrenci kazandı.

Güzel Sanatlara girenler

Aynı şekilde Teship, hat, ebru, heykel, seramik ve resim branşlarında açılan Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin sınav sonuçları da açıklandı. Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin açtığı sınavı 62 öğrenci kazandı.

Hangi bölüme kaç kişi alındı?

Konservatuar ile Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’ne giren öğrencilerin sayı ve bölümleri şöyle:

Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi
Çocuk Resim (20), Yetişkin Resim (16), Hat (7), Ebru (5), Tezhip (3),
Seramik (7), Heykel (4) (Toplam 62 kişi)

Konservatuar
Türk Sanat Müziği Ud : 9, Kanun 1,Tanbur 3, Ney 10, Klasik kemençe 2, TSM Ses 5. (Toplam 30 kişi)

Türk Halk Müziği
Bağlama 9, Kaval 3, THM Ses 6, Kemençe 3 (Toplam 21 kişi)

Batı Müziği
Yan Flüt 4, Piyano 15, Klasik Gitar 10, Elektro Bas Gitar 10, Keman 15, Viyola 3, Çello 10 (Toplam 67 kişi)

Bale sınavını 35 kişi kazandı.

1 Ekim son gün

Sınavı kazanan öğrencilerin 1 Ekim Cuma günü mesai bitimine kadar kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Konservatuar sınavını kazanan öğrenciler Leyla Atakan Kültür Merkezi içindeki Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürlüğü’ne, Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin sınavında başarılı olan öğrenciler ise kayıtlarını Anıtpark içindeki Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi binasında yaptıracak. Konservatuar ve Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde yeni eğitim dönemi Ekim ayında başlayacak.