BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Engelleri 'Sema dönerek' aşıyorlar

Kayseri'de eğitim gören zihinsel engelli çocuklar sahneledikleri 'Sema Gösterisi'yle büyük alkış aldılar.

Abone ol

Kayseri'de eğitim gören zihinsel engelli çocukların sema gösterisi ve sahneledikleri oyunlar büyük ilgi çekiyor.

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Kayseri Şubesi'nde yeni eğitim dönemine başladılar. ZİÇEV Eğitim Merkezi Müdürü Mevlüde Ünal, Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği program dahilinde zihinsel engellilerin rehabilitasyonu için faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Eğitim merkezine gelen çocukları gösterilere hazırlayan Beden Eğitimi Öğretmeni Mahmut Özdemir de, bu tür gösterilerin zihinsel engelli öğrencilerin eğitiminde önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Özgüven kazanıyorlar

Zihinsel engelli çocuklarda bu tür gösteriler ile öz güven duygusunun geliştiğini dile getiren Özdemir, şunları söyledi:

''Eğitim ve rehabilitasyon programı kapsamında çocuklarımız ile birlikte çeşitli gösteriler düzenliyoruz. Bu gösteriler sayesinde sahneye çıkıp becerilerini sergileyen çocuklarımızın kendilerine güvenleri artıyor. Bu gösterilerin çok faydalarını da gördük. Toplum önüne çıktığında ağlayan çocuklarımız, şimdi profesyonel sanatçılara taş çıkarırcasına soğukkanlı bir şekilde sahneye çıkıp gösterisini sunuyor. Ayrıca, bu tür gösteriler ile toplum ile zihinsel engelli bireyleri kaynaştırıyoruz. Diğer insanlar, zihinsel engellilerin neler yapabildiklerini görüyorlar.''