BIST 10.320
DOLAR 32,24
EURO 35,07
ALTIN 2.468,05
HABER /  GÜNCEL

Cemaat-Avcı kavgası yeni başlıyor!

Vatan yazarı Ruşen Çakır bugünkü yazısında 'Kaga yeni başlıyor' derken neyi işaret etti?

Abone ol

Hanefi Avcı'nın dün tutuklanması eski emniyetçi ile Fethullah Gülen cemaati arasındaki kavganın işaret fişeğini mi ateşledi?

Bu sorunun yanıtı Vatan yazarı Ruşen Çakır'ın köşe yazısında saklı.

Çakır şunları yazıyor:

Avcı, “cemaat kitaba nasıl tepki verebilir?” sorusuna “bu dünyada bana cehennem hayatı yaşatmak isteyeceklerdir” şeklinde bir cevap vermişti ki son günlerde yaşananlar hiç de haksız çıkmadığını düşündürtüyor. Ama söz konusu olan kişi Hanefi Avcı olunca, kimin av kimin avcı olduğu, olacağı epey tartışmalıdır. Öncelikle, bugün kendisini avlamaya çalışanların birçoğunu doğrudan ya da dolaylı olarak yetiştirmiş bir polis şefidir Avcı. Yani avcılarını, onların tahmininden çok daha yakından tanıdığını varsayabiliriz. Öte yandan, medyanın bütün körlüğüne, hatta engellemelerine rağmen kitabının gördüğü olağanüstü ilgi Avcı’nın ve onun söylediklerinin bir karşılığı olduğunu bize gösterdi. Öte yandan Avcı’nın serüvenin ülke çapında polis teşkilatı tarafından da çok yakından izlendiği açıktır. Meraklısı bilir, Avcı, aktif görevdeki polis şefleri içinde, Emniyet teşkilatındaki en efsanevi isimlerden biriydi. Onun popüler olmasında, kendisinin milliyetçi-muhafazakar görüşe sahip olması ve emniyetin de genelde bu eğilimdeki isimlerden oluşturulmasının da etkisi vardır. Avcı’nın kitabının teşkilatta büyük yankı uyandırdığını biliyorduk, dün başına gelenlerin de ciddi bir travma yarattığını kestirebiliriz.

Şimdilik şöyle nokta koyalım: Avcı’ya yönelik birkaç gündür yürütülen itibarsızlaştırma kampanyası, onun yazıp söyledikleriyle birçok taşı yerinden oynatmış olduğunu kanıtlıyor. Eğer söylediği gibi, kesinlikle pes etmeyecekse, kavganın daha yeni başladığını ve bundan böyle epey sert geçeceğini söyleyebiliriz.