BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.467,72
HABER /  GÜNCEL

Hanefi Avcı'dan avukatına kesin talimat!

Hanefi Avcı'dan avukatına 'Sakın tahliye dilekçesi verme' talimatı geldi. Avcı ayrıca bol bol kitap okuyacağını belirterek, avukatından kitap istedi.

Abone ol

Ankara eski Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in avukatı Fidel Okan, Hanefi Avcı’yla Metris cezaevinde görüştü. Avukat Okan, Avcı’nın müvekkili Özdemir’in davasında tanık olarak ifade vereceğini, bu nedenle görüştüklerini, soruşturmanın gizliliği nedeniyle bu konuda bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.

Okan, soru üzerine Hanefi Avcı’nın kendisine gayet iyi olduğunu, hakkındaki iddiaların mesnetsiz, yapılanların hukuksuz olduğunu açıkladığını anlattı.

KARARA İTİRAZ ETMEYECEK, AVUKAT DA İSTEMİYOR

Okan şunları söyledi: Hanefi Bey davanın hukuki mesneti olmadığı için tutuklama kararına itiraz etmeyeceğini, tahliye talebinde de bulunmayacağını söyledi. Bu yüzden avukat da istemiyor. İstanbul Barosu’ndan gönderilen avukata da 'sakın tahliye dilekçesi verme' diye söylemiş. Zaten bugün tahliye talebim yoktur diye bir dilekçe verecekmiş.

HAPİSHANEDE BOL BOL OKUYACAK

Hanefi Bey iddia sahibinin iddiasını ispatlaması gerekir, ispatlamasını bekliyorum. Süreç kitabımda belirttiğim ve beklediğim gibi devam ediyor, diyor. Hapishanede bol bol okuyacakmış, benden bir sonraki görüşmemizde getirmem için Belma Akçura’nın Teşkilatın Adamları isimli kitabı istedi.”

Hanefi Avcı Devrimci Karargah örgütüne yardım etmek suçlamasıyla dün gece tutuklanmıştı.

EVİNDEKİ ARAMADA PASTA TARİFLERİ BİLE ALINMIŞ! AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevini yürüttüğü sırada kendi isteği ile merkeze alınan Hanefi Avcı'nın eşi Şenay Avcı evinde yapılan aramanın detaylarını DHA muhabirine anlattı.

Mahkeme kararı ile eve gelen polislerin ilk geldiklerinde kendisine 'oldukça sert' davrandığını ancak kendisinin de ayni oranda karşılık vermesi üzerine havanın normalleştiğini söyledi.

Evde bulunan 2 tabanca ve 1 kaleşnikof tefeğin ruhsatlı olduğunu ve bunun arama tutanağında da yer aldığını hatırlatan Şenay Avcı, kendisinin pasta, börek tariflerini yazdığı deftere de el konulduğunu anltarak, "Bunu neden aldılar anlamadım. Daha da garibi, Edirne'den ayrılırken oradaki polis eşlerinin ve tanıdıklarımın benim için düzenledikleri veda kokteyline ait fotoğraflar vardı. Bu fotoğraflara da el konuldu" dedi.

Emniyet Müdürlüğü lojmanında bilgisayar bulunmadığını ancak kulaklık takarak müzik dinlediği volkmen, buna ait müzik CD'lerinin de alındığını söyleyen Şenay Avcı, "Evde kullanılmayan içinde kart olmayan cep telefonları vardı onları da aldılar" diye konuştu.

Kendisinin 30 yıllık bir polis eşi olduğunu ve lojmanda arama yapan polislere çay ikram ettiğini ifade eden Şenay Avcı, "Kendi camiamızdan olduğu polis olduğu için, kendi ailem gibi davranıp çay ikram ettim sohbet ettik . Hanefi'nin televizyonda verilen konuşmaları birlikte izledik. Uçakla gelişini seyrettik. Evin içini görünce de Ankara'dan gelen polis eşyaları görünce şaşırdı. Konutun eski eşyalarını duruyor ve hiç eşya değiştirmemiştik. Arama yapan polisler evde müdür beyden çok sizin eşyanız var dediler. Bende zaten Hanefi'nin üç çift ayakkabısı, 10 tane gömleği 5 takım elbisesi vardır diye karşılık verdim" şeklinde konuştu.

Şenay Avcı, eşinin kitap yazmasından sonra 30 yıllık bir polis eşi olarak kendisinin de hayatını anlatan bir kitap yazmaya karar verdiğini ve çocukluğundan başlayarak kaleme almaya başladığı notlarına da el konulduğunu kaydetti.