BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.420,04
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Serdivan'da sağlık sektörüne destek

Sakarya'nın Beşköprü Mahallesi'nde, Serdivan Belediyesi ve hayırsever işadamı Abdülsemih Sert Atlı yaptırdığı Aile Sağlığı Merkezi'nin temeli atıldı.

Abone ol

Serdivan Belediyesi ve hayırsever işadamı Abdülsemih Sert Atlı tarafından yaptırılan Beşköprü Mahallesi Aile Sağlığı Merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, Sakarya'da sağlık alanında önemli değişimler yaşandığını belirterek, “Sağlıkta çok önemli bir kısım değişiklikler oluyor yapısal alanda, uygulama alanında değişiklikler oluyor. Büyük bir değişim oluyor. İlimizde bir taraftan büyük hastaneler inşa etmeye çalışırken ilçelerimizde hastaneleri yenilemeye çalışırken, bir taraftan da birinci basamak sağlık kuruluşlarımızı çok daha güzel daha düzenli ve tertipli olması gayreti içine girdik.

Beşköprü mahallesinde Aile Hekimliğine geçtiğimiz andan itibaren yaklaşık 3 bin 3 bin 500 insana bir aile hekimi tahsis ettik. Temelini attığımız tesis önemli bir sağlık sorunuydu. Bu eksikliği çözeceğiz. Problemi büyük oranda çözmüş olacağız”
dedi.

Serdivan Kaymakamı Fahri Keser ise Türkiye'de sağlık alanında eskiye göre çok daha güzel hizmetler sunulduğunu belirterek, “Devlet yakın zamana kadar sağlık problemlerinin çözümünde parasal darboğazla karşı karşıyaydı. Ancak parasal darboğazı halletmiş olmak meseleyi çözmek için yetmiyordu. Parasal darboğaz çözülmüş olmasına rağmen hala sağlık tesislerinin yeterli seviye ulaştırılması, fiziki mekanın geliştirilmesi ve bazı bürokratik engellerin aşılabilmesi için gayret gerekiyordu.

Çok şükür son yıllarda bütün bunlar teker teker usulüne uygun şekilde çözüldü. Bugün vatandaşımız sağlık tesisinden dün beklenin çok üzerinde çok daha rahat hizmet alabilmektedir. Yurt dışına giden yabancı ülkelerde çalışan işçi kardeşlerimizi zaman zaman büyük bir gıpta ile dinlediğimiz anlatımları artık sağlık hizmetleri bugün Türkiye'de veriliyor. Sağlık hizmetlerinin kalitesi ve vatandaşlara ulaşma hızı geçmiş yıllarla kıyaslanmayacak şekilde artmıştır. Ben bütün bu hizmetlerde emeği geçen bütün sağlık personelini kutlamayı bir görev biliyorum. Yapılacak olan bu tesis Beşköprü mahallesinin sağlık sorununa derde deva olacak bir tesistir”
diye konuştu.

Beşköprü mahallesi Aile Sağlı Merkezi'nin temeli Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın hayırlı olsun dileğiyle birlikte Kaymakam Keser, İl Başkanı Uncuoğlu, protokol üyeleri tarafından atıldı. Sağlık merkezi inşaatının yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.