BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,65
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Türkiye'nin ilk kadın itfaiyecileri Antalya'da

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye başkanlığının beyin takımında artık kadın itfaiyeciler bulunuyor.

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile Isparta Belediyesi uzman kadın personelleriyle, yangın güvenliği ve ihbarlarda koordinasyon sağlıyor.

Türkiye'de İtfaiyecilik Haftası etkinlikleri kutlanırken, yangına müdahale, kurtarma gibi hayati görevleri üstlenen itfaiye teşkilatlarında, son yıllarda kadın personelle ortaya çıkan yeni ve farklı bir dönem de gözler önüne seriliyor.

Türkiye'nin üniversite mezunu ilk kadın itfaiyecileri unvanına sahip Akdeniz Üniversitesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü mezunu Tuba Sağlam, Esma Kurnaz ve Esra Ergüden, üç yıldır Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapıyor. Kadın itfaiyeciler, teşkilatın beyin takımında önemli görevler üstleniyorlar.

Evlerinde yangın tüpü var

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nde görev yapan Sağlam, Kurnaz ve Ergüden, kentte bina, iş yeri ve turizm tesislerinin yangın güvenliğini denetleyip, eksikler konusunda ilgilileri bilgilendirirken, topluma iyi örnek olabilmek için aynı titizliği kendi evlerinde de yangın söndürme tüpü bulundurarak gösteriyorlar.

Kadın itfaiyecilerden Esra Ergüden, iş yerleri ve turistik tesislerinde yangın söndürme tüpü ve gerekli cihazların bulundurulması konusunda uyarılarda bulunduklarını, cihazların kullanımıyla ilgili eğitimler verdiklerini belirterek, yangına her zaman hazırlıklı olmak için kendi evlerinde de tedbir aldıklarını söyledi.

Üniformayla gören şaşırıyor

Tuğba Sağlam ise üniformayla kendilerini gören vatandaşların önceleri şaşırdıklarını ancak geçen zaman içerisinde kadın itfaiyecilerin varlığına alışıldığını anlattı.

Eşi Selamettin Sağlam ile üniversitede aynı bölümde öğrenim görürken tanıştıklarını, ardından da evlendiklerini belirten Tuğba Sağlam, eşinin de Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nde yangına müdahale eden ekipte görev aldığını söyledi.

Ekipleri o uyarıyor

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü de ilk kez bir yıl önce görevlendirdiği kadın personelle, santralde ihbarlara yönelik koordinasyonu sağlıyor.

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden, İtfaiye Müdürlüğü'ne geçiş yapan Gülperi Doğan, itfaiyenin ''beyin takımı'' olarak nitelenen santralde, yangın söndürme ekiplerin yönlendirmesini anonslarıyla yapıyor.

İtfaiye ekibinde tek kadın olarak görev yaptığını ve gurur duyduğunu ifade eden Doğan, çevresinde ve çalışma arkadaşları arasında yadırganmadığını kaydetti.