BIST 10.155
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.394,91
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gebze'ye 'sanayiyi durdurun' çağrısı

Başbakanlık Başmüşaviri Erol Kaya, Gebze'de artan sanayileşme konusunda yerel yöneticileri uyardı.

Abone ol

Başbakanlık Başmüşaviri Erol Kaya, Gebze Belediyesi ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Belediyelerde Denetim konulu seminere katıldı.

Gebze ve çevre belediyelerden gelen çok sayıda belediye yöneticisinin katıldığı seminerde Kent Yönetimi ile ilgili bir sunum yapan Başbakanlık Baş Müşaviri Erol Kaya, “şehir yönetimi ekip yönetimidir. Kent yönetimi Belediye Başkanı, yönetici kadro ve vatandaşlardan oluşur. Kent yönetimi orkestraya benzer. Konserde orkestra şefi, müzisyenler ve dinleyiciler bir bütünlük içerisinde olmalı. Biri olmadan diğeri olmaz. Başkanlar belediyeyi değil, şehri yönetmeli” dedi.

Gebze hormonlu büyüdü

Gebze’de kontrolsüz bir sanayileşme yaşandığını belirten Erol Kaya, “ilçede anormal bir sanayileşme yaşanıyor. Gebze hormonlu büyüdü. Ben daha önceki dönemlerde Gebze’ye geldiğimizde üç öneride bulundum. Sanayiyi durdurun, Gebze’yi denizle buluşturun, İstanbul’daki sahil yolunu Gebze’den doğuya doğru uzatın. Sanayi sizi çok hırpalıyor. Gebze’yi yaşanılır yer olmaktan uzaklaştırıyor” diye konuştu.

Denetimler önemli

Seminerin açılış konuşmasını yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, denetim kurumlarının ister kamu, ister özel sektör için gerekli olduğunu belirterek, “Denetim mekanizması, yaptığımız işlerin ve harcamaların hukuka uygun olmasını sağlıyor. Denetimler eksikliklerimizi, hatalarımızı görmenin yanında, belediyelerimizin kurumsallaşmasına ve profesyonelleşmesine katkıda bulunuyor. Denetimden korkmamalı, her zaman denetim olacakmış gibi hazırlanmalıyız” dedi.