BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,73
ALTIN 2.407,56
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'den CHP'ye başörtüsü mesajı

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, CHP'nin başörtüsü konusunda geldiği noktanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, CHP'nin başörtüsü konusunda geldiği noktanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Topçu, "Ama Anadolu'da 'ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.' Şu işi bir yapsalar da görsek. Milyonlarca mağduru vardır bu işin. Ülkemizde barışı sağlayacak her adımın arkasındayız." dedi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, parti genel merkezinde Özel Güvenlik Dernekleri Federasyonları Başkanı Bülent Perut ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabulünde soruları cevapladı.

Bugüne kadar uygulanan başörtüsü yasağının hukuki olmadığını belirten Topçu, sorunun bireyin en temel hakkı olarak düşünülüp CHP, MHP ve AK Parti ve Meclis dışındaki partilerle çözülürse büyük bir mağduriyet alanının önüne geçileceğini ifade etti.

Bu işle alakalı adım atan herkesin yanında duracaklarını kaydeden Topçu, "CHP'nin geldiği bu nokta beni memnun etti. Sevindirdi. Ama Anadolu'da 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.' Şu işi bir yapsalar da görsek. Milyonlarca mağduru vardır bu işin. Ülkemizde barışı sağlayacak her adımın arkasındayız. Bir evde iki bacının biri başörtülü biri başı açıktır. Herkes kendini nasıl tarif ediyorsa öyle yaşayarak yapmalı." değerlendirmesi yaptı.

'Hanefi Avcı'nın tutuklanmasıyla ilgili ne söylemek istersiniz?' sorusuna Topçu, "Ciddi açıklamalar yapacağını söyleyen Emniyet Müdürlüğü yapmış, ben ayın 30'unda çok önemli açıklamalar yapacağım demesine rağmen iki kala derdest edilmesini tahammülsüzlük olarak görüyorum." cevabını verdi.

"TEK TİP ASKERLİK YANLIŞTIR"

Tek tip askerlikle ilgili soruya Topçu, askeriyenin iç güvenlikten çekilmesini sınırları koruması gerektiğini belirtti. Sayısı çok hantal idare sevk ve kabiliyeti olmayan binlerce insan yerine ileri teknolojiyle donatılmış ordu yapısına geçilmesi gerektiğini ifade eden Topçu, askerliğin süresinin düşmesi gerektiğini, ancak tek tip askerliğin yanlış olacağını aktardı.

Hakkâri'deki boykotlarla ilgili de hükümeti eleştiren Topçu, "Vatandaş ne yapsın. Devlet vatandaşa baskı yapana sormalı. Çocuğu okula göndermiyorsun gel bakalım diyeceğine eşkıyaya hesabını sormalı." Şeklinde konuştu.