BIST 9.994
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,65
HABER /  GÜNCEL

CHPli Kaleli usta türkücüleri aratmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, Menteşe Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği gecede söylediği türkülerle büyük alkış aldı.

Abone ol


Basın Kültür Sarayı'nda Menteşe Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği geceye katılan CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, seçim stresi attı.

Dağ yöresinin yöresel sanatçısı ve Dernek Başkanı Menteşeli Cengiz, söylediği türkülerle salona gelen davetlileri coşturdu. Cengiz, kendilerine salon tahsis eden Kaleli'ye teşekkür ederken, yerel seçimler öncesinde başarılar diledi.

Daha sonra sahneye Kaleli'yi davet eden Cengiz, kadın başkan adayı ile düet yaptı. 'Sarılı yazmasını yırtar' adlı türküyü seslendiren Kaleli'nin performansı büyük alkış aldı. Kaleli, söylediği türkünün ardından mikrofonu elinden bırakarak oyun oynadı. Kaleli'nin oyun oynarken gösterdiği performans ise geceye katılanlardan beğeni topladı.

Daha sonra bir konuşma yapan Kaleli, türkülerin Türk kültürünün bir örneği olduğunu ifade ederek, "Bizler Bursa'da yaşadığımız kültürü ve adetlerimizi yaşatma sorumluluğuna sahip kadınlarız. Biz Bursa'da yaşayan herkesin kendi kültürünü yaşatmasında önemli bir rol oynamayı amaçlıyoruz. Bursa, kadınlarıyla gurur duyuyor. Türkülerimizle var olan bu kültürü Bursa'ya dağıtalım ve yaşatalım" dedi. Konuşmasının ardından salondaki vatandaşlar Kaleli'den bir türkü daha okumasını istedi.