BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,14
HABER /  GÜNCEL

43 Kaymakam adayı birlikte Söğütü gezdi

İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı'nca 93. dönem kaymakam adayları için düzenlenen Marmara bölgesi gezisi kapsamında 43 kaymakam adayı Bilecik’in Söğüt ilçesinde tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti

Abone ol


Bilecik Valisi Musa Çolak, eşi Gülsüm Çolak, Kaymakam Yakup Canpolat ile Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Küçükarslan tarafından karşılanan İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Vali Osman Dıraçoğlu, şube müdürleri, eğitim uzmanları ve 43 kaymakam adayı, Söğüt’te tarihi ve turistik bölgeleri ziyaret etti.

İlk olarak kaymakamlığı ziyaret eden Vali Dıraçoğlu ve heyet daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı, Söğüt Müzesi, Hamidiye İdadisi ve Dar'ul Eytam (Yetimler Yurdu), Ertuğurul Gazi Türbesi, Türk Büyükleri Platformu ve Dursun Fakıh türbesini gezdi.

Vali Çolak, Söğüt Seramik'te verilen yemekte yaptığı konuşmada, milletlerin hayatında çok önemli yeri olan var oluş ve diriliş dönemlerinin bulunduğunu, o dönemlerin milletleri millet yapan değerleri oluşturduğunu ve toplum hafızasında hiç unutulmadığını belirterek, bunun en iyi örneklerinin yaşandığı Bilecik’in bir kuruluş, kurtuluş ve diriliş şehri olduğunu söyledi.